Haberler

Yeni Nesil Ajanlar: Yazıcılar! Bilgilerinizi ABD'ye Gönderiyor

Güncelleme:

Elektronik bloğu EEVBlog, "Yazıcılarınız her çıktığı aldığınızda belgelerinize çıplak gözle görülmeyen noktalar işleyerek Amerikan hükümetine hakkınızda gizlice bilgi veriyor" diyor.

Yazıcılar, ofis hayatının vazgeçilmezlerinden. Neredeyse her ofiste en az bir tane var. Ama her çıktı aldığınızda yazıcınızın Amerikan hükümetine sizin hakkında gizlice bilgi verdiğini biliyor muydunuz?

Ama yazıcılarınızı parçalarına ayırmadan önce bilmeniz gereken bir şey var. Neredeyse her yazıcı bilgilerinizi Amerikan hükümetiyle paylaşıyor.

AMERİKAN HÜKÜMETİ YAZICILARLA İNSANLARI TAKİP EDİYOR

2009'da yayın hayatına başlayan ve 290 binin üzerinde aboneye sahip elektronik blogu EEVBlog, "Hükümetin takip edebilmesi için renkli lazer yazıcınız her çıktınızın üstüne gizlice forensik bir kod işliyor. Çılgın bir komplo teorisi gibi gözükse de doğru. Sarı noktalar çıplak gözle görülemiyor. Bu sarı noktalara yazıcının seri numarası, çıktıyı aldığınız tarih ve saat kodlanıyor."


"ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL EDİYOR"

"Noktalar" Amerikan hükümetinin insanları çıktılarından takip edebilmek için aldığı bir tedbir. Ama Amerikan hükümetinin bu uygulaması özel hayatın gizliliğini savunan grupların tepkisini çekiyor.

Kaynak: metro.co.uk, Rob Waugh.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Teknoloji Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

AYIKTINMI:

Sarı mürekkebi doldurmayın :)

8
0
yanıtYanıtla
nesli 21:

O zaman etek giydimiz zaman egilmiyelim yazısının onunde

5
0
yanıtYanıtla
..i:

seni fistanlı bebek :)))

yanıt0
yanıt0
cemal:

amerika da seni dikizlemek için yaptı bunu zaten!

yanıt0
yanıt0
FİTÜRİST:

işlem yaparken internet bağlı değilse kimse bir halt yiyemez işlem dizaynlarınızı yaparken internete bağlantıda dikkat edin

2
1
yanıtYanıtla
ASABİ:

YOK ÖYLE BİR ŞEY YALAN BİZİM MİLLET OKADAR MALMI HER ŞEYE İNANIYOR BİR ZAMANLARDA BİR GAZETE MİLLETE SAKALLI ÇOCUK DOĞDU DİYE YUTTURMUŞTU

2
0
yanıtYanıtla
tj:

daha neler var kullanılan telefonlar, bilgisayarlar, çekilen fotoğraflar bile bilgi gönderiyor. Nerede çekildiği hakkında gizli dosya bilgisi gibi

0
1
yanıtYanıtla
tezMobil-ANDROID:

abd hükümeti telefonları mailleri whatsup mesajlarını evdeki ofisteki bilgisayar ve ve ofis cihazları üzerindedm bilgi de topluyor. hatta bilgisayar ve telefonlardan sesimizi görüntüyü de abd hükümeti ile paylaşıyor. alt yapı onlarda. bunca mail adresini Facebook'u bedava veriyor niye? babasının hayrına değil tabi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title