Haberler

Yazıcı'dan Yaşadığımız Günlerin Şiirleri

Güncelleme:

Geçen yıl "Beyaz Caz Sokağı" adıyla toplu şiirlerini yayınlayan Şair Halim Yazıcı'nın son kitabı "Beraber ve Solo Ölümler", CazKedisi Yayınları etiketiyle çıktı.

Geçen yıl "Beyaz Caz Sokağı" adıyla toplu şiirlerini yayınlayan Şair Halim Yazıcı'nın son kitabı "Beraber ve Solo Ölümler", CazKedisi Yayınları etiketiyle çıktı. 118 şiirin bulunduğu kitabın editörlüğünü Onur Çalı, kapak tasarımını Nail Özlüsoylu yaptı. İç desen ise Azime Akbaş Yazıcı'nın imzasını taşıyor.

Okurla ilk buluşma 12 Kasım'da

1982'den bu yana 15 kitaba imza atan ve bugüne kadar pek çok ödüle layık görülen Yazıcı'nın okurlarıyla ilk randevusu 12 Kasım Perşembe günü, Marmaris'te. Marmaris Kalimerhaba Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen imza günü ve söyleşi Blue Port AVM'de bulunan Kitapyurdu Kitabevi'nde yapılacak.

Şair 14 Kasım Cumartesi günü de İzmir Yakın Kitabevi'nde olacak. Saat 17.00'de başlayacak söyleşinin sunumunu Dil Derneği İzmir Eski Temsilcisi, Yazar Y. Bekir Yurdakul yapacak. Şair Altay Ömer Erdoğan, Şair Atalay Saraç, Şair Hülya Deniz Ünal ve Şair Hüseyin Peker'in Yazıcı'nın yeni yapıtı ve şiir anlayışıyla ilgili kısa değerlendirmeler yapacağı etkinlik 19:00'da son bulacak.

Dolu dolu bir ömür

Halim Yazıcı'nın bugüne kadar 15 şiir kitabı yayınlandı. Cezaevindeyken yazdığı "Avluda Kuş Sesleri" kitabı Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü'ne layık görüldü. Şairin ödülleri bununla sınırlı kalmadı. Mahpusluk döneminde çocuklar için yazdığı şiirlerini Kuş Oyunları kitabında topladı. Ayrıca şiirleri İngilizce, Fransızca, Yunanca, İsveççe ve Azerice'ye çevrildi. "Deliceler Aşkına" adlı kitabı Azerbaycan'da Azerice yayınlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azime Akbaş Yazıcı Halim Yazıcı Onur Çalı Marmaris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title