Haberler

Yazı İşleri Müdürlerinin Litvanya Çıkarması

İçişleri Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi tarafından hazırlanan proje kapsamında İlçe Kaymakamlıklarında görev yapan Yazı İşleri Müdürleri gittikleri Litvanya'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Litvanya İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan, "AB Ülkeleri İdari Sistemleri ile İçişleri Bakanlıkları Görev ve Yetkilerinin İncelenmesi" konulu AB Leonardo da Vinci Mobility projesi kapsamında 1 - 15 Nisan 2014 tarihleri arasında Litvanya İçişleri Bakanlığı'nda çalışmalarda bulunmak üzere başkent Vilnius'a giden İlçe Yazı İşleri Müdürleri arasında Oltu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gazi Atmaca'da yer aldı.

Avrupa Birliği üyesi olan Litvanya'da TURAB Projesi kapsamında oldukça yararlı bir çalışma yaptıklarını belirten Oltu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gazi Atmaca, Litvanya İçişleri Bakanlığında; görev, yetki, hizmet ve sorumluluk alanlarıyla ilgili konferans, seminer ve brifingler verildiğini sunum, inceleme ve ziyaretler yapıldığını ayrıca Litvanyalı meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Atmaca yaptığı değerlendirmede; "Litvanya İçişleri Bakanlığı" tarafından hazırlanan programda, Öncelikle Litvanya Kamu Yönetimi, Devlet Genel Yönetim Yapısı ve Teşkilatlanması, Litvanya İçişleri Bakanlığı hakkında Genel Bilgiler, Litvanya İçişleri Bakanlığında Profesyonel, Kurumsal ve Demokratik Kültür, İnsan Kaynakları Planlaması, Vilnius Kent Yönetimine Genel Bakış: görev, yetki ve sorumluluklar, Belediyenin İdari Yapısı, Görevleri, Yetkileri ve Sorumlulukları, Polisin Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Litvanya Belediyeler Birliği'nin görev, yetki ve sorumlulukları, Litvanya Parlementosunun Görev ve İşlevleri, Kamu Çalışanları için Kural ve Yönetmelikleriyle ilgili konu başlıklarında bilgiler verilmiş, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. İdari sistem içerisindeki taşra yönetim yapılanması, bölgeler, bu bölgelerdeki görev ve sorumluluklar konusunda sunumlar yapılmıştır. Mezkur kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, yerinde görülüp incelemeler gerçekleştirilmiştir" dedi.

Litvanya yönetim sisteminin incelenmesi kapsamında mülki idare yapılanmasını yakından inceleme fırsatı bulduklarını aktaran Gazi Atmaca, çeşitli düzeylerdeki yetkileri, mülki idarenin diğer yönetim birimleriyle ilişkileri ve işbölümü konularında açıklama ve sunumlar yapıldığını ifade etti.

Ayrıca Litvanya mahalli idare birimlerindeki çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Başkent Vilnius'taki Belediye'ye ziyarette bulunulduğuna değinen Oltu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gazi Atmaca, belediye ve meclisinin çalışmaları hakkında burada bir brifing aldıklarını ve Mahalli İdarelerle ilgili olarak Litvanya Belediyeler Birliği'nin de ziyaret edildiğini kaydetti.

Vilnius Polis Merkezi, göç idaresini de ziyaret ederek merkezde görev alan birimlerin çalışma şartları görme fırsatı bulduklarını aktaran Atmaca, çalışmaların son derece verimli geçtiğini ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildiğini ayrıca Bilvesile Litvanya Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin de Türkiye'ye davet edildiğini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Litvanya Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title