Haberler

Yazarlar Okullarda" Projesi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Günümüzde artık çocuklara bilgi olarak bir şey vermemizin pek kıymeti kalmadı, çünkü Google hazretleri denilen sayfaya girdiğiniz zaman istemediğiniz kadar bilgi bekliyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Günümüzde artık çocuklara bilgi olarak bir şey vermemizin pek kıymeti kalmadı, çünkü Google hazretleri denilen sayfaya girdiğiniz zaman istemediğiniz kadar bilgi bekliyor. Eğitimde asıl sorun, bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu yerde başlıyor" dedi.

Hayat Yayın Grubu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında iş birliğine gitti.

Hayat Yayın Grubunun düzenlediği "Okuma Kültürü ve Eğitimi" iş birliği tanıtım toplantısına katılan Yıldız, dünyanın ve Türkiye'nin temel sorunlarından biri olan ezberci yaklaşımın dışında, öğrencilere daha müşfik yaklaşmak amacıyla "Yazarlar Okullarda" projesini başlattıklarını anlattı.

Yıldız, "Günümüzde artık çocuklara bilgi olarak bir şey vermemizin pek kıymeti kalmadı, çünkü Google hazretleri denilen internet sayfasına girdiğiniz zaman sizi istemediğiniz kadar bilgi bekliyor. Eğitimde asıl sorun bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu yerde başlıyor. Bilgi kirliliğinin bu kadar fazla olduğu bir dünyada çocuklarımıza sahici ve kendi insani, medeniyet değerlerimizi aktarmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında 'devletin soğuk yüzünü ancak sivil toplum eliyle yumuşatabiliriz' demişti. Biz de bu fikirden hareketle çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Görevinde 7. yılını tamamladığını vurgulayan Yıldız, "Ardımızdan 'Yaptığı iyi bir şey var mı?' diye konuşulduğunda, Yazarlar Okullarda projemizin önemine inanıyorum. Devlet olarak sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız bu çalışmaların ileride kazanımlarının büyük olacağına inanıyoruz" dedi.

"İyi bir okur yetiştirdiğimiz takdirde çocuklarımızın zihinleri doğru ayrımları yapacak düzeye gelecektir" diyen Yıldız, bu maksatla okullardaki serbest etkinlik saatlerine "İstanbul Kültürü" ve "Okuma Kültürü" dersleri eklediklerini ifade etti.

Yıldız, Hayat Yayın Grubunun katkısından memnuniyet duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'daki okullarda artık böyle bir kültür oluştu, kapımız projemize destek veren Hayat yayınlarına açık, yayıncılarla toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Projemize destek olan herkesle, samimi olarak, ideolojik hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir fark gözetmeden, en nitelikli eserlerle ve yazarlarla öğrencilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayat Yayın Grubuna teşekkür ederek, "İlçemizde proje için elimizden gelen bütün desteği sağlamak için gönüllüyüz" dedi.

Hayat Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Bayrak ise iş birliğine ilişkin AA muhabirine, projeyi zenginleştirmek ve katkı sağlamak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Bayrak, iş birliği kapsamında öğretmenleri yayınevinde ağırlayacaklarını ve yazarlarıyla buluşturacaklarını ifade ederek, "Hem okullara giderek, hem de okullardaki öğretmenleri bizim mekanımıza getirerek, yaşayarak öğrenmeyi de işin içine dahil etmek istedik ve değerler eğitimini temele koyduk. Bu kapsamda çalışmamızı özellikle edebiyat, kişisel gelişim, maneviyat eğitimi ve medeniyet inşa etme ana fikriyle ilerletmek istiyoruz" diye konuştu.

Projenin sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp, tüm Türkiye'ye rol model olduğunu kaydeden Bayrak, yerel yönetimleri de çalışmaya dahil edeceklerini, Eyüp, Üsküdar ve Bahçelievler belediyelerinin projeye destek olmak için harekete geçtiğini sözlerine ekledi.

"Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında öğretmenlere ve öğrencilere yönelik "Kişisel Gelişim Eğitimleri", "Manevi Gelişim Eğitimleri", "Medeniyetimizin Keşfi Eğitimleri", "Edebiyat ve Karakter Gelişimi Eğitimleri" düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Yıldız İstanbul Türkiye Google Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title