Haberler

Yazarlar Birliğinden 'Dede Korkut' Hikayeleri Söyleşisi

Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilik düzeyinde ilk faaliyetini Dede Korkut hikayeleri söyleşisi ile gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilik düzeyinde ilk faaliyetini Dede Korkut hikayeleri söyleşisi ile gerçekleştirdi.

Mehmet Doğan, Necmettin Turinay, Ahmed Günbay Yıldız, Beşir Ayvazoğlu, Erdem Bayazıt, YahyaAkengin, Yavuz Bülent Bakiler ve Mustafa Yazgan gibi sanat ve edebiyatçılar tarafından kurulan Türkiye Yazarlar Birliği Kırşehir'de Dede Korkut hikayeleri programı ile kitapların niteliğini anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kırşehir temsilciliğini yürüten Maksut Yiğitbaş tarafından Almira Sanat Kafe'de düzenlenen programa Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salahaddin Bekki katıldı.

Dedem Korkut Kitabı'nın değerini Prof. Dr. M. Fuad Köprülü'ye ait 'Bütün Türk edebiyatını terazinin bir gözüne, Dede Korkut'u öbür gözüne koysanız yine Dede Korkut ağır basar' ifadesi ile vurgulayan Doç. Dr. Salahaddin Bekki, daha sonra kitabın muhtevasını oluşturan boyları özetledi.

Dedem Korkut Kitabı'nın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19.08.2004 tarih ve 2004/60'nolu genelge ile '100 Temel Eser' içerisinde birinci sıraya konulmasıyla son yıllarda kitap üzerinde genellikle çocuklara hitap eden yayımların sayısında bir artış olduğunu belirten Bekki, Dedem Korkut Kitabı'nın layıkıyla korunmadığına ve adeta yağmalanan bir kültür hazinesi olduğu acı gerçeğine dikkat çekti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Turinay Mehmet Doğan Kırşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title