Haberler

Yazar Vedat Türkali, Yalova'da Yaşamını Yitirdi (2)

SEVENLERİ HASTANEYE GELDİYalova Devlet Hastanesi'nde bu sabah yaşamını yitiren Türk Edebiyatı'nın çınarlarından Vedat Türkali'nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti.

SEVENLERİ HASTANEYE GELDİ

Yalova Devlet Hastanesi'nde bu sabah yaşamını yitiren Türk Edebiyatı'nın çınarlarından Vedat Türkali'nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti.

Asıl adı 'Abdülkadir Pirhasan' olan Vedat Türkali'nin sevenleri ve yakınları hastane önünde üzüntülerini dile getirdi. Türkiye'nin bir çınarı daha kaybettiğini belirten Cemal Turan, Türkali ile tanışmaktan büyük onur duyduğunu anlattı. Turan, şöyle dedi:

" Vedat Türkali, 13 Mayıs 1919 doğumlu Türkiye entelektüellerinden, aydınlarından, sınıf mücadelesi veren, ezilen sınıfların yanında olan aydınlarımızdan birisidir. Görüşlerinden dolayı 1951 yılında hapse atılmıştır. 7 yıl yattıktan sonra serbest bırakılmış aydınlarımızdandır. Dün, biz, hastanede ziyaret ederek Vedat Türkali ile görüştük. Öleceğini tahmin etmemiştik. Sabah ajansların haberlerinden öğrendik. Bu yüzden buraya geldik. Yakınlarını bekliyoruz. Büyük bir ihtimalle İstanbul'da defnedilecektir. Tabi İstanbul'da da 2-3 gün sonra defnedilecektir. Çünkü Türkiye'nin bir çınarıdır. O çınar devrildi. Bir an önce apar topar toprağa verilecek bir insan olmadığından dolayı düşünüyorum. Ona karşı platonik duygularımız yok. Sınıf mücadelelerinde ondan çok şey öğrendiğim çok şeyler olduğu için, hayat yolumuza ışık tuttuğundan dolayı, tanıdığım için onur duyduğum bir insandır."

97'İNCİ DOĞUM GÜNÜNÜ NAZIM HİKMET'İN GÖMLEĞİYLE KUTLAMIŞTI

Türkali'nin sevenlerinden Kazım Karakaş ise Vedat Türkali'nin 97'nci Doğum Günü'nü Nazım Hikmet'in gömleğini giyerek kutladığını söyledi. Türkali ile anılarını anlatan Karakaş, şöyle dedi:

"Vedat Türkali, Türkiye sosyalist ve komünist hareketinin emektarlarından birisidir. Biz Türkali'yi Mayıs ayında 97'nci doğum gününü İstanbul'da sosyalist yoldaşlarla kutladık. Unutamayacağım bir anım var. Nazım Hikmet bir gömlek hediye ediyor Vedat Türkali'ye. O da sohbet arasında birisi Nazım Hikmet'in gömleği duruyor mu? dedi. O da evet dedi ve o gömleği giydi. Doğum gününü o şekilde kutladık. Dün de geldik. Dokunduk, elini tuttuk. 'Biz gidiyoruz' dedik. Son kez elini tutarken 'gelecek misiniz?' diye sordu. Biz de 'geleceğiz' dedik."

"TÜRK SOLU BÜYÜK BİR ÇINARI KAYBETTİ"

Türkali'nin sevenlerinden Ayhan Açıkgöz ise Türk solunun bir çınarını kaybettiğini söyledi. Açıkgöz, "Türk solu büyük bir çınarı kaybetti. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi için vermiş olduğu mücadele burada noktalandı. Kendisini saygıyla anıyoruz. Tüm halkların başı sağ olsun" dedi.

Vedat Türkali'nin cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği ancak tören tarihinin yakınlarının yurt dışından gelmesinden sonra açıklanacağı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Türkali Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title