Haberler

Yazar Rahim Er'den "Sevgili Peygamberim" Konulu Söyleşi

Yazar Rahim Er, Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşilerde gençlerle buluştu.

Yazar Rahim Er, Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşilerde gençlerle buluştu.

Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi'nin Hasbahçe'de kurduğu alanda gençlerle buluşan Er, "Sevgili Peygamberim" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yardımcıları Kemal Çavuş, Şaban Demirel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ve Ak Parti Kağıthane Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kaya'nın da katıldığı söyleşi de Er, Peygamberimizin hayatını anlattı.

Yaklaşık 30 senede büyük bir dikkat ve akıcı bir üslupla kaleme aldığı eseri "Sevgili Peygamberim Siyer-i Nebi" kitabı etrafında gerçekleşen söyleşide Er, gençlere peygamberimizin rehberliğinde hayatlarını yaşamaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmasının büyük bölümünü gençlerden gelen sorulara ayıran Er, gelen soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayarak merak edilen konularda tecrübelerini paylaştı. "Selamınız sermayeniz" olsun diyen Rahim Er, ölümden başka her şeyin çaresi vardır sözünün hayat düsturu olduğunu açıkladı.

Gençlerin sorduğu "Sevgili Peygamberimizin hayatını yazmak fikri nasıl oluştu? sorusuna Er, "Allah'ın Resulünün hayatını yazmak, gerçekten basit olmayan, büyük sorumluluk isteyen aziz bir görev. En ufak bir kelime, en ufak anlam sapması edepsizliğe sebep olabilir. Hem bugünün insanının kabul edebileceği koşullarda, güzellikte, üslupta olacak hem de birebir hakikati aynen aksettirecek. Onun için buna bizzat kendimiz cesaret edemezdik. Merhum Enver (Ören) Bey bize peygamber efendimizin hayatını yazmamız direktifini verdiler. Bunun üzerine yazmaya başlamış olduk. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif etmeden önceki hallerinden başlayarak, veda haccına kadar, bir peygamber olarak, bir baba olarak, bir aile reisi olarak, bir kumandan olarak, bir devlet adamı olarak neler buyurmuş, nasıl yaşamış, neler olmuş gibi onu daha yakından tanımamızı sağlayan hususları kaleme aldık" cevabını verdi.

Gençleri, başarılı ve mutlu olmak istiyorlarsa peygamberimizin yolundan ayrılmamaları gerektiği konusunda ikaz eden Er, "İnsanların hidayete kavuşmaları, huzura ermeleri veya huzurlarının artması; ancak ve yalnız kainatın onun hatırına yaratıldığı Sevgili Peygamberimize benzemesiyle mümkündür. Onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun sabrıyla sabırlanmak, onun hoş görüsüyle görebilmek, onun tevekkülü ile tevekküllenmek, yani peygamberimize benzeyebilmek. Çünkü İslamiyet, onun bütün söz ve fiil davranış bütünlüğünün içindededir" dedi.

Gençlere zamanlarını verimli geçirmelerini hem kendileri hem de vatanları için çok çalışmaları gerektiğini hatırlatan Er, "Tasavvufun 700'e yakın tarifi yapılmış. Abdülhakim Arvasi hazretleri de "Tasavvuf Vaktin kıymetini bilmektir" diye buyuruyor. Kendinizi geliştirin ve bu ülke için elinizi taşın altına koyun. Unutmayın ki sizin başarılı olmanız hem ailenize huzur hem vatanınıza başarı getirir" dedi.

Söyleşinin sonunda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür eden Er, "Sizin gençliğe verdiğiniz öneme bugün burada bir kez daha şahit oldum. Burada pırıl pırıl gençler var. Onlara bu imkanı sağladığınız için teşekkür ederim" dedi.

Yazar Rahim Er'i Kağıthane'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kılıç, "Peygamberimizi anlatan çok önemli bir eseri ve diğer çalışmalarını yakından takip ettiğim Sayın Rahim Er'in bugün ki söyleşisinden büyük bir keyif aldık. Dilerim anlattıklarını gençlerimiz unutmaz. Bize vakit ayırdığı için ona çok teşekkür ederim" dedi.

Programın sonunda Sevgili Peygamberim kitabını Başkan Kılıç'a imzalayan Rahim Er'e Başkan Kılıç Kağıthane'nin sembolü Lale figürlü plaketi takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane Ak Parti Rahim Er Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title