Haberler

Yaz Spor Okulları'nda Futbola İlgi Yüksek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Spor Okulları 9 branşta bin 300 çocuğun katılımıyla devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Yaz Spor Okulları 9 branşta bin 300 çocuğun katılımıyla devam ediyor. Spor branşları içinde en çok futbol ilgi görürken, obeziteyle mücadele kapsamında verilen kursta ise çocuklar haftanın beş günü farklı spor dallarından faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün her yıl okulların tatil olmasıyla başlattığı Yaz Spor Okulları, bin 300 çocuğun katıldığı futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, jimnastik, satranç, kick boks, obezite ve masa tenisi branşlarıyla devam ediyor.

Yaz Spor Okulları'nda çocuklar en fazla ilgiyi futbol branşına gösteriyor. Toplam 248 minik sporcunun faydalandığı futbol branşında ikisi kadın altı eğitmen görev yapıyor. Çocuklar, iki grup halinde Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri futbol sahasında haftanın üç günü 16.30 ile 19.00 saatleri arasında eğitim görüyor. Eğitim sonunda yetenekli olan çocukların, kentte amatör veya profesyonel olarak faaliyet yürüten futbol kulüplerine yönlendirilmesi hedefleniyor.

Haftanın beş günü obeziteyle mücadele kursu

Spor Şube Müdürlüğü'nün Yaz Spor Okulları kapsamında haftanın beş günü düzenlediği Obeziteyle Mücadele Kursu'ndan ise 7-15 yaş arası 50 çocuk yararlanıyor. Spor etkinlikleriyle çocukların fazla kilolarından kurtulmaları sağlanıyor. Eylül ayına kadar sürecek kursta çocuklar, haftanın üç günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Jimnastik Salonu'nda etkinliklere katılıyor. Her gün ısınma koşusuyla başlayan etkinlikler, step, aerobik egzersiz hareketleriyle devam ediyor, plates toplarıyla yapılan hareketler ve ip atlamayla sona eriyor. Haftanın iki günü ise çocuklar Solin Oyun ve Çocuk Havuzu'nda yüzme ve Sümerpark'ta kort tenisi etkinliğine katılarak bir haftalık programını tamamlamış oluyor. Eğitmenler, çocukların kilo ve boy kontrollerini aylık yaparak, kaç kilo verdiklerini takip ediyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title