Haberler

Yaz Spor Okulları Başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları'nın resmi açılışı dün yapıldı. 32 branşta açılan Yaz Spor Okulları'nda 100 dolayında antrenör görev yapacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak 29 Haziran'da başlatılan Yaz Spor Okulları Erzurum'da da start aldı. Yaz Spor Okulları'nın resmi açılışı dün Kazım Karabekir Spor Salonu'nda gerçekleşti. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel yaz spor okullarının açılışı görkemli geçti. Sporcuların nefes kesen gösterileri protokolden ve davetlilerden alkış aldı.

CEYHAN: BEŞ BİN ÖĞRENCİYE SPOR YAPTIRACAĞIZ

Erzurum GHSİM Spor Koordinatörü Ahmet Çelebi'nin açılış konuşmasını yaptığı Yaz Spor Okulları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Yaz Spor Okulları'nın açılış töreninde günün önemine binaen bir konuşma yaptı. Ceyhan, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, bugün Yaz Spor Okullarımızı resmen başlatmış oluyoruz. 32 branşta, onlarca öğrenci kurslarımıza kayıt yaptırdı. Ayrıca spor branşlarımızda lisanslı olan sporcularda çalışmalara iştirak edecek. Hedefimiz beş bin öğrenciye yaz boyunca spor yaptırmak. 100 dolayında antrenörümüz Yaz Spor Okulları'nda görev yapacak. Amacımız gençlerimizi sporun içine çekerek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak. Ayrıca yetenekli sporcuları tespit ederek, onları Türk sporuna kazandırmaktır. Yaz spor okullarımız ilimize hayırlı olsun, bugün açılışımızı onurlandıran mesai arkadaşlarıma ve tüm öğrencilerimizin velilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nin Türkiye şampiyonu olan Bar ekibi bir gösteri yaptı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından spor branşlarında gösteriler yapıldı. Sporcuların nefes kesen gösterileri protokolden ve davetlilerde alkış aldı.

32 branşta açılan ve 100 antrenörün görev yapacağı Yaz Spor Okulları'nda 5000 öğrencinin spor yapması sağlanacak. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları'nda atletizm, badminton, basketbol,boks, buz hokeyi, buz pateni, short track, curling, cimnastik, dağcılık, eskrim, görme engelliler, güreş, halk oyunlar, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kayak, tekerlekli kayak, kick boks, kızak, masa tenisi, okçuluk, özel sporlar, satranç, taekwondo, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim verilecek. Bu arada dünkü açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ile antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Karabekir Erzurum Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title