Haberler

Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Bisiklet Hediyesi

Kütahya'da, yaz Kur'an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kütahya Şubesi Gençlik Kurulu Komisyonu tarafından bisiklet, saat ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kütahya'da, yaz Kur'an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kütahya Şubesi Gençlik Kurulu Komisyonu tarafından bisiklet, saat ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Mahallesi'ndeki Buhara Siteler Camisi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların yeniden camilere akın etmelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yaz Kur'an kursları programları için İl Müftülüğüne ve çalışanlarına teşekkür eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

Kur'an hayatımız olmalı

"Bu eğitimler sadece buralarda kalmamalı. Camilerde öğrenilen her bilgiyi hayatımızın her anında uygulamalıyız. Yani Kur'an sadece okunan, saygı duyulması gereken, duvara asılan bir kitap değil. Kur'an'ın tüm ayetleri bizim hayatımızı, her anımızı doldurmalı. Kur'an'ın ve Peygamber efendimizin bütün emirlerini hayatımızda tatbik etmeliyiz. Sokakta yürürken, çarşıda pazarda gezerken, parkta oynarken, evde otururken, velhasıl hayatımızın her saniye ve dakikasında Kur'an olmalı.

Onun gösterdiği emirler doğrultusunda yaşamalıyız. Bu anlamda, çocuklarımızın camiye gelmesini teşvik etmek için onlara çeşitli hediyeler sunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

Kütahya'da yaz Kur'an kursları kapsamında yaklaşık 300 camide 30 bin öğrencinin kurslara katıldığını aktaran İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da şunları kaydetti:

"Çocukların camiyle, Kur'anla, ilimle tanışması büyük önem taşıyor. Dinimizle ilgili bütün güzellikleri öğreneceğimiz mekanlar elbette camilerimizdir. Yaz Kur'an kursları vesilesiyle çocuklarımız camilerle tanışıyor. Buralarda ilmi, irfanı, güzel değerleri öğrenme fırsatı buluyor. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki yıllarda daha çok yavrumuza hitap ve hizmet etmek için gayret edeceğiz. Bizler bu görevleri yerine getirmekten son derece mutluyuz."

Programda, kurslara katılan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahi okumasının ardından başarılı olan öğrencilere bisiklet, saat, Kur'an-ı Kerim dağıtılması ile son buldu.

Programa, Saraçoğlu ve Hazırlar'ın yanı sıra, Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Genç MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Tosun, din görevlileri, Kur'an öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Saraçoğlu Dumlupınar Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title