Haberler

Yaz Kur'an Kursları Açılışına Yoğun İlgi

Burdur İl Müftülüğümüz, 2016 Yılı Yaz Kur'an Kurslarının açılışını, coşkulu bir programla gerçekleştirdi.

Program, Burç Mahallesi Yeni Camii'nde 27.06.2016 Pazartesi Günü Saat 10.30'da, Burdur İl Müftüsü Sayın Hıdır BAYRAK, İl Müftü Yardımcısı Mehmet GÜNDOĞDU, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Murat KARANCİ, Kur'an Kursu öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler, Öğrenci Velileri ve çok sayıda vatandaş katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Burdur İl Müftüsü Sayın Hıdır BAYRAK yaptı. Bayrak, konuşmasında "Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Yarınlarımızı inşallah onlara emanet edeceğiz. Din eğitimi, çocuklarımızın kimlik bilinci ve aidiyet duygularının güçlenmesi bakımından son derece önemlidir. Onları çağın gerektirdiği bilgi ve beceri ile donatırken aynı zamanda onların kişiliklerini de manevi değerlerimizle inşa etmeliyiz. Bir anne ve babanın çocuklarına bırakacağı en güzel miras; onlara güzel bir dini terbiye vermek ve onları İslam ahlakı üzere yetiştirmektir. Yaz kurslarımız çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi İslami bilgi ve görgü kurallarını öğrenmeleri, ibadet alışkanlığı kazanmaları, camiyi, cemaati ve Kur'an Kurslarımızı tanımaları ve buralardaki o manevi havayı kişiliklerine yansıtmaları bakımından son derece önemli bir fırsattır. Bütün velilerimizi bu fırsattan en güzel bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum."
Kur'an kurslarımızda çocuklarımızı yavrularımızı görürsek, onları görmeye devam edersek gelecek adına çok ümitli olabiliriz. Ne yapıp edip çocuklarımızı cami ile buluşturmaya gayret etmeliyiz. Bu vesileyle Din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyor, velilere de çocuklarını camilere, Kur'an Kurslarına gönderdikleri için çok teşekkür ediyorum.

"Kur'an-ı Kerim dersi işlenirken Allah ve Peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetler mealleriyle okunacak ve dinimizin sevgi anlayışı çocuklarımıza kazandırılmaya çalışılacaktır. Bu yıldan itibaren her yaz döneminde Diyanet İşleri Başkanlığımız bir tema belirleyecek. Bu yılki temamız sevgidir. Derslerin sevgi teması merkezli işletilmesine özen gösterilecektir. Bu vesileyle Din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyor, velilere de çocuklarını camilere, Kur'an Kurslarına gönderdikleri için çok teşekkür ediyorum."  dedi.

Program, çocuklara çeşitli ikramlarla son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burdur Müftü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title