Haberler

Yaylalar Zafer Haftası Etkinlikleri ile Şenlenecek

Toroslar Belediyesi, bu yıl 92. yıl dönümü kutlanacak olan ’Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, yaylalarda düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Toroslar Belediyesi, bu yıl 92. yıl dönümü kutlanacak olan 'Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, yaylalarda düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

22 Ağustos Cuma günü saat 19.30'da Arslanköy Mahallesi'nde Caner, Aybüke Ayberk ve Mustafa Yıldızdoğan konseri ile başlayacak olan Zafer Haftası etkinlikleri, 24 Ağustos Pazar günü saat14.00'de 'yıldızlar kategorisi'nde yapılacak olan Soğucak Karakucak Güreşleri ile devam edecek.

25 Ağustos Pazartesi günü saat 19.30'da Ayvagediği Mahallesi'nde Ayhan Çınar ve Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, 28 Ağustos Perşembe Günü yine saat 19.30'da Yeniköy Mahallesi'nde Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer'in verecekleri konserlerle taçlanacak olan etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile organize edilen 30 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'de başlayacak Gözne Karakucak Güreşleri ile son bulacak.

Ata sporu güreşi sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen güreş müsabakalarına ve konserlere tüm vatandaşları davet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe sınırlarının genişlemesiyle Toroslar Belediyesi'ne bağlanan Gözne ve Soğucak mahallelerinde daha önce bakımsız olan güreş ve şenlik alanlarında gerçekleştirdikleri düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Tuna, Soğucak ve Gözne'de revize ettikleri güreş ve şenlik alanında bu yıl ilk güreş ve konser organizasyonlarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının, sosyal kaynaşmayı sağlayarak dostlukların kurulmasına vesile olmak olduğunu vurgulayan Tuna; "30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Toroslar Belediyesi olarak önemli gün ve haftalarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle tarih şuurunu ve geleneklerimizi genç nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz. Güreş müsabakalarımıza ve ücretsiz konserlerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zafer Haftası Toroslar Soğucak Gözne Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title