Haberler

Bitlis'te Yaylalar Şenlenmeye Başladı

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan ilçesinde kış aylarının ardından karların erimesi ve havaların ısınmasıyla köylüler sürüleriyle yaylalara çıkmaya başladı.

YUNUS OKUR / İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesinde kış aylarının ardından karların erimesi ve havaların ısınmasıyla köylüler sürüleriyle yaylalara çıkmaya başladı.

Türkiye'nin en fazla kar alan bölgelerinden Hizan'da baharın gelmesi en çok besicileri sevindirdi.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçede havaların ısınması ve otların yeşermesiyle hayvanlar meraya çıkartılıyor.

İlçeye 70 kilometre uzaklıktaki Deşta Ove Yaylası'nda hayvanlarını otlatmaya çıkaran besiciler, hayvanlarını erkenden meralara çıkarmanın sevincini ve heyecanını yaşıyor.

Rengarenk çiçeklerin açtığı yaylara sürülerini çıkaran çobanlar, hayvanlarından verim almanın uğraşını veriyor.

Sürülerini Deşta Ove Yaylası'na otlatmaya çıkaran besicilerden Ahmet Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini hayvancılıkla sağladığını söyledi.

Bölgede özellikle kırsal alanda yaşayanların geçimlerini hayvancılıkla sağladığını ifade eden Özmen, şöyle konuştu:

"Hizan yöresi, bölgede en erken baharla buluşan yerlerden biri. Tabiat ilçemizde erkenden canlanıyor ve her taraf yeşeriyor. Bu nedenle hayvanlar meraya erken çıkarılıyor. Zaten yöre halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Havaların ısınması ve karların erimesiyle hayvanlarımızı meraya çıkardık. Her taraf yemyeşil. Hayvanlar kış boyu yaklaşık 4-5 ay ahırda kaldı. Şimdi baharın gelişiyle büyük bir heyecanla hayvanlarımızı meralara çıkardık. Doğanın güzellikleriyle buluşturuyoruz. İnşallah bu bahar bize yaylalarımıza bereket getirir."

Ali Demir de yaylaya 10 kilometre mesafedeki Yeniciik köyünden hayvanlarını getirdiğini anlatarak, önceki yıllara göre yaklaşık bir ay önce yaylaya çıktıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bitlis Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title