Haberler

Yayladağı?nda Üzüm Bağlarında Küf Salgını

Yayladağı ilçesinde üzüm bağlarında küf salgını yaşandığı bildirildi.

Yayladağı ilçesinde üzüm bağlarında küf salgını yaşandığı bildirildi.

Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde üzüm bağlarına, "mildiyo", "külleme" halk arasında küf denilen salgın oluştuğunu söyledi.

Vatandaşların sorunu çözümü için kendilerine ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Ballı, şöyle devam etti:

"Sorun çözümlenmezse 2 yıl verim alınamayacak. Böylece ilçede pekmez sıkıntısı çekilecek. Bu yılki aşırı yağış ve nem, çiftçileri tedbirsiz yakaladı. Birçok üzüm bağında yaprakların döküldüğü ve tane kaybettiği görülmekte. İlçede yılda yaklaşık 300 ton üzüm üretiliyor. Özellikle zamanında ilaçlama yapmayan çiftçilerin bağlarında üzüm yok denecek kadar az. Çiftçiler için geçim kaynağı olan ve önemli yöresel tatlarından üzüm pekmezini yapamayacak. "

Zamanında ilaçlamanın önemine değinen Ballı, "İlaçlama yapan çiftçilerimizin üzüm bağlarında hastalık tespit edilmedi. Gelecek yıl çiftçilerimizin budama yapması ve çiçekleme döneminde muhakkak ilaçlama yapması gerekiyor, aksi takdirde bu hastalık yüzünden iki yıl daha verim alınamayacak" diye konuştu.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title