Haberler

Yayladağı'na 3 Roket Mermisi Düştü

Güncelleme:

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Denizgören Mahallesi ile Çandır Mahallesi arasındaki kırsal alana 3 roket mermisi düştü.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde kırsal alana 3 roket mermisi düştü. Genelkurmay Başkanlığı, roketlerin Suriye tarafından geldiğini belirtip angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildiğini bildirdi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Saat 13.30'da Yayladağı'nın kırsalına düşen roketlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Suriye Keseb bölgesinde muhalifler ve rejim güçleri arasında devam eden çatışmalar esnasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hatay Yayladağı Kapı Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki alana 3 adet roket mermisinin düştüğü bildirilmiştir. Ülke topraklarına düşen 3 adet roket mermisi herhangi bir zayiata yol açmamış ve angajman kuralları çerçevesinde, Fırtına Obüsleri ile bilinen hedefe saat 14.30'da misliyle mukabelede bulunulmuştur."

ASKERLERE ATEŞ AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada ise kaçakçılar tarafından sınırdaki askerlerin üzerine ateş açıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU), Asi Nehri'nden Türkiye tarafına geçirilmiş mazot bidonları tespit etmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, MYKU'nun Türkiye tarafına geçirilmiş olan mazot bidonlarını imha etme faaliyetleri esnasında, Suriye tarafından bir grup, MYKU üzerine ateş açmıştır. MYKU'da derhal, açılan ateşe ateşle karşılık vermiş ve Suriye tarafındaki şahıslar bölgedeki sık ağaçlardan faydalanarak kaçmıştır. Söz konusu şahıslar kaçarken, yanlarında bulunan mazot bidonlarını yakarak imha etmiştir. Olayda herhangi bir personel zayiatı meydana gelmemiştir. Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiştir." 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Çandır Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

TÜRKkomandolar_alemi@hotmail.com:

saldır türkiyem yeter artık saldır daha nereye kadar boyle devam edecek 1 günde işini bitir artık finish olsun

4
20
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title