Haberler

Yayladağı Lokumu Üreticilerine Bayram Bereketi

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, yarım asırdan fazla süredir üretilen ve ünü ülke sınırlarını aşan Yayladağı lokumu üreten işletmeler, Ramazan Bayramı taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai yapıyor.

ERDAL TÜRKOĞLU - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, yarım asırdan fazla süredir üretilen ve ünü ülke sınırlarını aşan Yayladağı lokumu üreten işletmeler, Ramazan Bayramı taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai yapıyor.

Ağızda kolayca erimesi, dişe yapışmaması ve katkısız olması nedeniyle birçok ilin yanı sıra çok sayıda Arap ve Avrupa ülkesinden de rağbet gören Yayladağı lokumu, bayramdaki ikramlıklar arasında da önemli yer tutuyor.

Fıstıklı, cevizli, güllü, sade ve fındıklı çeşitlerine, incirli, limonlu, kayısılı, gül yapraklı ve naneli de ekleyen işletmeler, talebi karşılamak için aralıksız çalışıyor.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, ilçenin adeta lokumla özdeşleştiğini kaydetti.

Yayladağı'nın adını duyan herkesin lokumdan bahsettiğini anlatan Kalkan, "Ziyarete gittiğimiz her il ve ilçede bizden Yayladağı lokumu isteniyor. Bizler de yanımızda muhakkak hediye götürürüz. Dişe yapışmadan kolayca tüketilebiliyor. Farklı lezzetiyle adından söz ettiren lokumumuz, ramazan ve özel günlerde en çok ikram edilen ürünler arasına giriyor. Yayladağı lokumu, hafif ve lezzetli, eşsiz bir tattır. Ayda ilçede ortalama 5-6 ton satışımız var." ifadesini kullandı.

Mehmet Kalkan, Ramazan Bayramı için lokumcuların ek mesai yaptığını, bayram öncesinde 7 ton lokum satılmasını beklediklerini dile getirdi.

"Ramazanda talebe yetişemiyoruz"

Lokum üreticisi Hüseyin Okay, ilçede 4 kuşaktır bu işi yaptıklarını, ürüne olan olan talebin arttığını anlattı.

Lokumlarına diğer illerden de talep geldiğini anlatan Okay, "Yayladağı lokumunun diğerlerinden ayıran birçok özelliği bulunuyor. Bunların en önemlisi ise dişe yapışmaması ve ağızda kolayca eriyip damakları tatlandırmasıdır. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Ramazan ayı ve bayram dolayısıyla lokuma talebe yetişemiyoruz. Bu nedenle mesaimizi uzatmaya başladık." diye konuştu.

Hüseyin Okay, lokumlarının farklı tadı dolayısıyla gün geçtikçe daha fazla tanındığını, çeşitlerini de bu doğrultuda arttırdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Mehmet Kalkan Yayladağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title