Haberler

Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" Kemer'de de Başladı

Kemer'de "Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" hayata geçirildi.

Kemer'de "Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" hayata geçirildi.

Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kemer'de yürütülen Yaya Önceliğini ve Güvenliğini Sağlamak İçin Yaşam Boyu Öğrenme Projesi kapsamında, Liman Caddesi'nin çıkış bölümü, pilot bölge seçildi. Caddede yaya geçidi, çizgi ve levha çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Çınarlı Kavşağı'nda öğrencilerle buluşan protokol üyeleri, Liman Caddesi boyunca yürüdü. "Önce Yaya Kemer'de" afişini taşıyan öğrenciler ile protokol üyeleri, açılışın yapılacağı yaya geçidine geldi.

Burada bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, projenin bütün Kemer'e yayılması için çalışacaklarını söyledi. Antalya'nın bir Avrupa kenti olduğunu ve Kemer'i de bu şekilde gördüklerini ifade eden Ergen, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bizi ziyaret eden Avrupalı turistlerin de bu medeniyeti görmesini istiyoruz. Sürücü, trafik kurallarına uyuyorsa ve yayaya öncelik veriyorsa sürücünün çocuğuna, 'Baban ve annen trafik kurallarına uyuyor' diyerek kart vereceğiz. Daha sonra da hediye dağıtacağız. Bu şekilde çocuğun anne ile babasını uyarmasını ve gelecekte de kendisinin trafik kurallarına uymasını sağlayacağız."

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, yaya geçidinin kurdelesini kesti. Protokol ve öğrenciler, yolun karşısına geçerek projeyi başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü maskotu ise caddeden geçen araçları durdurarak, yayaların geçmesini sağladı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yasin Berçin de katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title