Haberler

Yaya Kaldırımı Olmayan Yol Trafiğe Açıldı: 2 Çocuk Yaralandı

Rize'de yapımı süren Güney Çevre Yolu'nun asfalt dökülen bir bölümü, henüz yaya kaldırımı ve geçitler yapılmadan trafiğe açıldı.

Rize'de yapımı süren Güney Çevre Yolu'nun asfalt dökülen bir bölümü, henüz yaya kaldırımı ve geçitler yapılmadan trafiğe açıldı. İlk haftada 2 ilkokul öğrencisi otomobilin çarpması sonucu yaralandı, çok sayıda öğrenci de ezilme tehlikesi geçirdi. Duruma tepki gösteren veliler yol güvenliğinin alınması için imza kampanyası başlattı.

Güney Çevre Yolu çalışmaları kapsamında asfalt dökülen İslampaşa ve Gülbahar mahalleleri arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yol geçen hafta araç trafiğine açıldı. Yaya kaldırımı ve geçitleri olmayan yol güzergahında yer alan Vakıflar İlkokulu Okulu öğrencileri okula gidip gelirken büyük tehlike ile karşı karşıya kaldı. Bir hafta içerisinde otomobil çarpması sonucu 2 öğrenci yaralandı, çok sayıda öğrenci de ezilme tehlikesi yaşadı. Öğrencilerin yol kenarındaki kazılmış alanlardan ve kaldırım olmaması nedeniyle araç yolundan yürümek zorunda kalması velilerin tepkisine yol açtı. Veliler, kaldırımı olmayan yolun ulaşıma açılmasına tepki göstermek ve yol güvenliğinin alınması için imza kampanyası başlattı. Veliler okul önüde imza toplarken yoldan karşıya geçmeye çalışan bir öğrenci yol ortasında tamamlanmayan menfeze düşerek ayağını incitti. Hafif yaralanan küçük öğrenci ağladı.

"ÖNLEM ALINMASI ŞART"

Okul önünde toplanan veliler adına açıklama yapan Yüksel Güneş, yolun tamamlanmadan trafiğe açılması ile çocukların korku ve tehlike içerisinde okula gidip gelmek zorunda kaldığını belirterek, "Önceki gün 2 çocuğa araç çarptı. Birinin burnu, diğerinin ayağı kırıldı. Burada önlem alınması şart. Yaya geçidi, trafik ışıkları ve yaya kaldırımları olmalı. Bunlar için imza kampanyası başlattık. Velilerimiz de büyük destek veriyor. Her gün sabah akşam burada büyük karmaşa yaşanıyor. Burada daha ciddi kazalar yaşanmaması için bir an önce önlem alınması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Öğrenci velileri de Rize Belediyesi yetkililerine seslenerek gerekli önlemler alınmadan yolun trafiğe açılmasına tepki gösterdi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title