Haberler

Yavuzselim Dönüşüyor

Yavuzselim Mahallesi, Canik Belediyesi tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla estetik bir görünüm kazanırken, baştan aşağı dönüşüyor.

Yavuzselim Mahallesi, Canik Belediyesi tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla estetik bir görünüm kazanırken, baştan aşağı dönüşüyor.

Telekom ve elektrik hatlarının yer altına alınan, doğalgaza kavuşan, yağmur suyu, kanalizasyon ve aydınlaşma işleri yapılan mahalle, Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesiyle de renkleniyor.

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atan Canik Belediyesi, mahallelerde uyguladığı "Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesiyle yaşam alanlarına estetiklik kazandırıyor. Proje dahilinde Yavuzselim Mahallesi'ndeki binalar tek tek sıvanıyor ve boyanıyor. Güzel Evim Mutlu Geleceğim Projesi'nin ilkini Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, Hacıismail Mahallesi'nin ardından şimdi de Yavuzselim Mahallesi'nde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binaları güzelleştiriyor.

Genç'ten çalışmalara yakın takip

Proje kapsamında boya, kum ve çakıl Canik Belediyesi tarafından sağlanırken, işçiliğini vatandaşlar yapıyor. Toplam 46 sokakta 325 binayı kapsayan proje sonunda, hem yorgun binalar dinamik hale gelecek, hem de renklenen binalarla mahalle estetik görünüme kavuşacak. Yavuzselim Mahallesi'nde uygulanan Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi çalışmalarını yakından takip eden Başkan Genç, mahalleye giderek çalışmaları inceledi ve vatandaşlarla görüştü.

Adeta baştan aşağı yenilenen Yavuzselim Mahallesi'nde ayrıca Canik Belediyesi tarafından alt ve üst yapı çalışmaları da yapıldı. Telekom ve elektrik hatları yer altına alınan mahalle doğalgaza kavuşuyorken, aydınlatma, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da yapıldı. Yavuzselim Mahallesi'nde ayrıca fiziksel dönüşümün yanı sıra, Hanım Konakları, Sıbyan Mektebi, Müzik Okulu, Halı Saha gibi sosyal ve kültürel yatırımlarla da toplumsal dönüşüm sağlanıyor.

Dönüşüm projeleri ile güzel bir şehirleşme örneği sunduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Yarınlarımız olan çocuklarımıza ve insanlarımıza çok daha güzel yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Kentsel dönüşümde bölgemizde ve ülkemizde çok ileri sıralarda yer aldığımızı söyleyebilirim. Yavuzselim Mahallemizde projemizi uygulama çalışmalarımız sürüyor. Proje tamamlandığında Yavuzselim Mahallemiz bambaşka bir estetik görünüme kavuşacak. Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemiz diğer şehirlerdeki belediyelere de örnek olmaktadır" dedi.

5 mahalleye estetik görünüm

Pilot bölge olan Toptepe Mahallesi'nin ardından 4 mahallede daha Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladıklarını dile getiren Genç, "Hacıismail Mahallemizde projemizi uyguladık ve buradaki binalarımız yenilendi. Şimdi ise Yavuzselim Mahallemizde projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerimizde de Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu mahallelerimizde de boyasız, sıvasız binaları tespit çalışmalarımızı tamamladık" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar memnun

Canik Belediyesi tarafından mahallelerde yürütülen Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesinden vatandaşlar da memnun. Başkan Osman Genç'e teşekkür eden Yavuzselim Mahallesi sakinleri, "Binalarımızın dış görünümü iyi değildi. Ancak bizim yaptırma imkanımız yoktu. Boya, kum ve çimento konusunda başkanımız destek oldu. Biz işçiliğini yapıyoruz. İnşallah evlerimiz güzelleşecek ve sokaklarımız güzel görünüme kavuşacak. Bu bakımdan mutluyuz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Karadeniz Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title