Haberler

Yavuzeli'ne Bağlı Aşağıhöcüklü Köyünün Yerleşim Yeri Değişiyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Yavuzeli ilçesine bağlı Aşağıhöcüklü köyü yerleşim yerinin taşınacağını bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Yavuzeli ilçesine bağlı Aşağıhöcüklü köyü yerleşim yerinin taşınacağını bildirdi.

Erdoğan'ın yapıtığı yazılı açıklamada, aşağıhöcüklü köyünün tamamının kaya düşmesi ve sel afeti riski taşıması, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokacak yerleşim alanı içerisinde yer alması nedeniyle, Başbakanlık Afet Acil ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) jeolojik ve jeoteknik etüdünün yapıldığını belirtti.

Erdoğan, etüt sonucunda çıkan raporlar doğrultusunda köyün yerleşim yerinin daha güvenilir ve yaşanılabilir bir yere taşınmasının uygun görüldüğünü kaydetti.

Bakanlar Kurulu tarafından Aşağıhöcüklü köyü için "Genel hayata etkililik" oluru alındığını vurgulayan Erdoğan, konunun "Afete maruz bölge kararı" alınmak üzere Başbakanlık AFAD Başkanlığı'na gönderildiğini aktardı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Erdoğan Gaziantep Ak Parti Yavuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title