Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 'İlk Geçiş' Hatırası

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHAİstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Köprü ile birlikte Kuzey Çevre Otoyolu ve bağlantı yolları, gece 00.00'dan itibaren araç geçişlerine açıldı. Gece saatlerinden itibaren vatandaşlar boğazın yeni köprüsüne yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi gündüz saatlerinde de devam etti. Bazı vatandaşlar YSS Köprüsü üstünde araçlarını en sağ şeride çekip hatıra fotoğrafı çekilirken kimileri de köprü üzerinde 'özçekim' yaptı.

Köprüden ilk geçişlerini yapanlar arasında bazı vatandaşlar araçlarından Türk bayrakları salladılar, korna çaldılar.

KÖPRÜDEN İLK GEÇİŞ HEYECANI

Birçok vatandaş köprü ile ilgili değerlendirmelerini yaparken, YSS Köprüsü'nün muhteşem olduğunu vurguladı. Hatıra fotoğrafı çektiren bir çift, iki ayrı kıtada bulunan evlerine gitmenin artık daha rahat olduğunu belirterek, esprili bir şekilde "Köprü sanki bizim için yapıldı" ifadesini kullandı.

"OĞLUMA ANI HEDİYE EDİYORUM"

Oğluna anı hediye ettiğini söyleyen bir baba ise "Oğlum ileride diyecek ki, köprü açıldıktan bir gün sonra gittik. Ziyaret ettik. Ayrıca 27 yıllık sigortalı çalışanım vergilerimizin bize köprü olarak döndüğünü görmek çok güzel" şeklinde konuştu. Bir araç sürücüsü YSS Köprüsü'nün yapımında emeği olanlara teşekkür ederek, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ülkemizen hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan köprü geçişleri 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title