Haberler

Yavuz Bingöl, Şeb-i Arus'ta Protesto Edildi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Şeb-i Arus töreninde Yavuz Bingöl ilahi okudu. Bingöl'ün sahnede yaptığı konuşma sonrası, iki kişi Berkin Elvan sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak düzenlediği Mevlana'nın Vuslat Gecesi;"3.Şeb-i Arus" İstanbul etkinliğine katıldı. Gecede Berkin Elvan hakkında sözleri tartışma yaratan Yavuz Bingöl de sahne alarak ilahi söyledi. Bingöl ilahi sonrası yaptığı konuşmada, "30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı, sevgiyi, aşkı üfleyen Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" dedi. Bingöl'ün konuşmasından sonra iki kişi, Berkin Elvan sloganları attığı için polis tarafından apar topar salondan çıkartıldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus gecesinde yaptığı konuşmada, "Bizim sevdamız, aşkımız, kavgamız bu milletin selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini sağ salim gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü biz kökü mazide olan atiyiz. Evet dertliyiz, hem de çok dertliyiz ama derdimizi de hamdolsun seviyoruz. Sevilen çekmesin de neylesin. Mevlana'nın öğretisi, o büyük eseri Mesnevi aşk üzerine kurulmuştur. Aşk ile yapılmayan hiçbir iş uzun ömürlü olmaz. Bu dünya aşk üzerine yaratılmıştır. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır." dedi.

"DÜNYANIN PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Erdoğan konuşmasında şöyle devam etti; "Bizim medeniyetimizin kurucu harcı aşktır. Peygamberimiz bir aşk peygamberidir. Biz aşk ümmetiyiz. Mevlevi dervişleri gibi biz de bu dünyanın peşinde değiliz, ukbanın derdindeyiz. Dünya fani diye kimse kendini mükellefiyetinden beri tutamaz. Muhabbet konuşmak, sohbet etmek değildir. Muhabbet karşılıklı olarak birbirini güzel görmektir. Bizlerin muhabbetten, aşktan, kardeşlikten, bizi bir yapan değerlerden başka bir yolumuz yok. Bize kardeşliği, aşkı anlattığı için Mevlana'ya şükranlarımızı sunuyoruz. Vefatının yani vuslatının 741. yıl dönümünde Hz. Mevlana'yı rahmetle, şükranla yad ediyorum."

YAVUZ BİNGÖL SAHNE ALDI

Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak Mustafa Ceceli sahne alarak ilahi söyledi ardından ise türkücü Yavuz Bingöl sahneye çıktı.

Bingöl, Taşkın Sabah Orkestrasının eşlik ettiği Yavuz Bingöl Mevlana'nın "Etme" Şiirini okudu.

Bingöl ardından yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım değerli konuklar 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı, sevgiyi, aşkı üfleyen Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" dedi.

BERKİN ELVAN PROTESTOSU

Öte yandan Mevlana'nın 'Etme' şiirini okuyan Bingöl sahneden ayrılırken tribünlerde bulunan 1'i kadın 1'i erkek 2 kişi slogan atmaya başladı. Attıkları slogan anlaşılamayan 2 kişi polis tarafından apar topar salondan çıkarıldı. Polis eylemcilerin açtığı, "Berkin Elvan'ın katili Tayyip Erdoğan" yazılı pankarta el koydu. Protestocu 2 kişi de Cumhurbaşkanlığı Koruma Ekibine teslim edildi.

MEVLANA'NIN ETME ŞİİRİNİN DİZELERİ

Bingöl'ün bestelediği Mevlana'nın 'Etme' Şiiri şu dizelerden oluşuyor;

"duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme, başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme

çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme

sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme

aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme

şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize o zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme

harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme isyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Berkin Elvan Yavuz Bingöl Magazin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (53)

Adnan Mobil-IOS:

LAN koyunlar sızi eleştırenleri hemen dinsiz kominist mason diye ad takıyorsunuz Ulan İmanın kımde OLDUĞUNU sadece Allah bilir. Müslümanlık sadece sızde mı var.

58
8
yanıtYanıtla
Dalkavuk:

Öyle yalaka ki, Mevlananin Etme siirinden okumadigi bölüme bakin: Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı Ey hırsızlığa da değen, hırsızlık ediyorsun, etme. Yok böyle birsey ya:-)

48
10
yanıtYanıtla
Serhat karsMobil-ANDROID:

Aferin be yavuz. Çok sevindim barıştan yana durduguna

13
36
yanıtYanıtla
sebep:

helal olsun yavuz bingöle dogru yolu oda buldu, berkin elvan diye yirtinanlar kurbanlik dagitirken öldürülen genclerimiz icin niye yirtinmadilar.

13
35
yanıtYanıtla
gariban:

oralaradami siyaset karistirdiniz ulan ulkeyi tambir hashasi devleti yapti bu akp zihniyeti yaziklar olsun

25
17
yanıtYanıtla
dersimli:

helal sana yavuz gardaş bende dersimliyim allah bizi birbirimize gardaş etsin

12
27
yanıtYanıtla
OSMANLI:

yALAKANIN AYIBINI Yüzüne vurmadıkça, -yüz varsa tabii, yalakalıktan vaz geçmez. . .

32
4
yanıtYanıtla
KAMİL TERAZİ:

Berkin Elvan konusu, Yavuz Bingöl''ün tüm yaşamı boyunca önünde ve vijdanında olacaktır. Hepimiz eminiz ki Yavuz Bingöl bu hususta rahatsızlık yaşıyordur. Söz ağızdan çıkana kadar sen ona hakimsindir, çıktıktan sonrada o sana hakim olur.

26
4
yanıtYanıtla
can Mobil-IOS:

Alevilerin dinsiz diyecek kadar aptallar olduğu sürece müslümanlıkta barış olmaz ey cehil Hz. Ali'nin ve alevilerin Hz. Muhammed DNA sı var !cehalet bir insanın düşmanıdır !

25
2
yanıtYanıtla
2000 mehmet 01:

bu ülkede zerre kadar adalet yok ben kaza geçirdim devlet diolar babamın bi sigortası yoktu maddi durumumuz iyi deildi benden 600 milyon ambulans para alıyodular adanaya sefk etiler beni para yoksa ambulans gelmez diolar bedeli askerlik diolar zengin parası var fakirin yok fakir gidecek askere bedel ödeyecek sizin kaç kuruş canınız var siz gidin askere

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title