Haberler

Yavru Vatanın 31. Kuruluş Yıl Dönümü Londra'da Kutlandı

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31. kuruluş yıl dönümü İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşinin ev sahipliğinde Cuma akşamı Hyatt Regency London-The Churchill Otel'de düzenlenen resepsiyona ilgi büyük oldu. Tuncalı çifti, verdikleri resepsiyon ile Cumhuriyet coşkusunu konuklarıyla birlikte yaşadılar.

Saat 19.00 sıralarında başlayan resepsiyonda, Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, konukları, resepsiyonun yapılacağı salonun kapısında karşılayarak bayramlarını kutladı.

Geceye, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgi ve eşi Esra Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye'nin Londra'daki askeri ataşeleri, KKTC ve Türkiye kökenli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda KKTC dostu ve KKTC vatandaşı katıldı.

Resepsiyonda günün anlam ve önemi üzerine kısa bir konuşma yapan KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, geceye katılan tüm konuklara teşekkür ederek, 'Cumhuriyet Bayramımızın 31. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Tuncalı konuşmasında, Kıbrıs harekatının sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 15 Kasım 1983 yılında bağımsızlığını ilan ettiğini ifade ederek, 'Kıbrıslı Türkler olarak, Türkiye'nin destek ve garantörlüğünde KKTC'yi sonsuza kadar yaşatıp, ulusal kimliğimizi, birlik ve bütünlüğümüzü bütün tehditlere karşı koruyacağız' dedi.

Tuncalı konuşmasında şunları dile getirdi 'Kıbrıs Türk Halkının yarım asrı geçen haklı davasının başarıya ulaşması için verdiği mücadelenin yanında, Birleşik Krallık'taki vatandaşlarımızın işbirliği ve dayanışma içerisinde her türlü desteği vermeye devam edeceğine içtenlikle inanıyorum'

Kıbrıs'ta 1963-1974 yılları arasında Kıbrıslı Türklere karşı gerçekleştirilen saldırılara değinen Tuncalı, 'Adada kendileriyle eşit statüde bulunmamızı hazmedemeyen Kıbrıslı Rumlar, uluslararası alanda 1963 yılında yıkmış oldukları ortaklığın statüsünden ve tek taraflı AB üyeliğinden yararlanarak müzakerelerde olumsuz tutumlarını sürdürmekte ve tüm çözüm süreçlerinin sonuçsuz kalmasına neden olmaktadırlar' dedi.

Tuncalı'nın konuşmasının ardından, Büyükelçi Bilgiç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, davete katılan belediye başkanları ve diğer konuklar üzerinde KKTC bayrağı bulunan pastayı birlikte kestiler.

KONUKLARA KLASİK MÜZİK DİNLETİSİ

Öte yandan gece boyunca KKTC'nin genç müzisyenleri Nihat Ağdaç ve Necati Emirzade, davetlilere klasik bir müzik dinletisi sundular. İki sanatçının performansı konuklardan büyük alkış aldı.

Saat 21.00'e kadar devam eden resepsiyonda konuklara, Türk ve KKTC mutfağının seçkin lezzetleri servis edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Londra Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title