Haberler

Yavru Maymun Hayvanat Bahçesinin Maskotu Oldu

Hayvanat bahçesinden görüntüler- İşletme Müdürü Cahit Köse ile röportaj Yavru maymun hayvanat bahçesinin maskotu oldu- Balıkesir'de kurulan, 60 türde binlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde, yeni dünyaya gelen ve "Haylaz" adı verilen vervet cinsi maymuna, çalışanların ve ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu Balıkesir'in Erdek ilçesinde bir firma tarafından kurulan, 60 türde binlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde yeni dünyaya gelen vervet cinsi maymun, annesiyle bir kafes içinde alındığı lokantada ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Hayvanat bahçesinden görüntüler- İşletme Müdürü Cahit Köse ile röportaj Yavru maymun hayvanat bahçesinin maskotu oldu- Balıkesir'de kurulan, 60 türde binlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde, yeni dünyaya gelen ve "Haylaz" adı verilen vervet cinsi maymuna, çalışanların ve ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu Balıkesir'in Erdek ilçesinde bir firma tarafından kurulan, 60 türde binlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde yeni dünyaya gelen vervet cinsi maymun, annesiyle bir kafes içinde alındığı lokantada ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.İşletme Müdürü Cahit Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ancak son iki yıldır hayvanat bahçesinin tam anlamıyla hizmet verdiğini söyledi.Bir turizm işletmesi olduklarını ve hayvanat bahçesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı izniyle açıldığını dile getiren Köse, 150 dönümlük alanda otel, lokanta, lunaparkın da bulunduğunu anlattı.Hayvanat bahçesinde 60 türde hayvan bulunduğunu aktaran Köse, şöyle konuştu: "Bıldırcın, tavuk, ayı, aslan, deve, lama, yılan, maymun gibi birçok hayvan var. Maymun olarak 4 türümüz mevcut. Vervet, parmak, babun, makak maymunlarımız bulunuyor. Vervetler, beraber yaşayan türler. Yani yavrulara diğer anneler ve babalar bakabiliyor ama biz kıskançlık nedeniyle yavru ve anneyi bir kafes içinde işletmemiz bünyesinde bulunan lokantaya aldık. Yavru henüz bir aylık ama çok hareketli. Adını 'Haylaz' koyduk. Aynı yerde kalabalık içinde birbirlerini hırpalıyorlar, hatta ölüme neden olabiliyorlar."Annenin yavruya kimseyi yaklaştırmadığını, saldırganlaştığını anlatan Köse, "İşletmenin maskotu oldu. Halen anneyi emiyor. Çalışanlarımız ve ziyaretçilerin ilgisi yoğun ancak anne yaklaşılmasına müsaade etmiyor. Sürekli sarıldığı yavrusuna yaklaşan olunca dişlerini gösteriyor. Sizi tanıyıp alışınca, tehlikeli görmeyince bazen izin veriyor" dedi.Köse, bir anne maymunun geçen yıl meme kanserinden öldüğünü ve henüz birkaç günlük yavrusunun ortada kaldığını belirterek, "Ağzına damla damla süt vererek büyüttük. Şimdi 1 yaşına geldi. Adı 'Koko'. Onu da şimdilik lokantada başka bir kafeste tutuyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title