Haberler

Yavru Levrek Katliamına Jandarma Engeli

Güncelleme:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma ekipleri yavru balık katliamına geçit vermemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma ekipleri yavru balık katliamına geçit vermemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde serbest dönemde de balıkçılık faaliyetlerini mercek altına alan Beyşehir Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Gölde kullanımı yasaklanan misina ağları toplamak için aylardır mesai yürüten Jandarma Asayiş Botu Timleri son çalışmasında, göle göz açıklığı 3 santim olan ağları sererek avlanmaya çalışan bazı avcıların yavru balık katliamı yaptığını gözler önüne serdi. Son dönemde yavru balık atılarak balıklandırma çalışmalarının hız kazandığı Beyşehir Gölü'nün Kuşluca Mahallesi açıklarında avda kullanımı yasaklanan 600 metre uzunluğunda misina ağı tespit ederek gölden tekneye çıkarmak isteyen Jandarma timleri, ağlara takılı vaziyette uzunluğu 6 ila 20 santim arasında değişen çok sayıda yavru levrek balığı ile karşılaştı. Yavru balıklardan canlı olanlarını takıldığı ağlardan kurtardıktan sonra tekrar göl sularına bırakan Jandarma timleri, cansız olanlarına ise sahibi belirsiz olan ağlarla birlikte el koydu. Jandarma timleri ağırlığı yaklaşık 50 kiloya ulaşan ağlara takılan cansız yavru balıkları Mal Müdürlüğü ekiplerine, misina ağı ise yakılarak imha edilmek üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim etti.

Beyşehir Gölü'nde 26 santimden daha küçük levrek balıklarının avı yasak olmasına rağmen yavrularını yakalamak için bazı avcılar 3 santim göz aralığında misina ağları sererek bu amacına ulaşmaya çalışıyor. Avcılar, bu tip avcılık yaparken göl üzerinde avda kullanımı yasak olan gözden çıkardıkları eski misina ağlarını kullanıyor. Göle serilen misina ağlar, Jandarma ekiplerine yakalanmamak için balıkçı teknelerine çekilmiyor. Her gün serdikleri ağları kontrol ederek takılan balıkları teknelerine toplayarak bu yöntemle avcılık faaliyetini gerçekleştiren avcılar, ardından tuttukları yavru balıkları kilosu 7-8 liradan satışa sunuyor. Avı ile birlikte satışı da yasak olan standart dışı balıklar, piyasada gizli yollarla satılıyor. Beyşehir'de 'balık katliamı' olarak nitelendirilen bu tür avcılıkla, balıkçıların daha iyi gelir imkanı sağladığı belirtiliyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Avcılar Konya Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title