Haberler

Yavru Kerkenezler Eğitilip Doğaya Bırakılacak

Iğdır'da köylüler tarafından bitkin bulunan 2 kerkenez yavrusu, bir aylık eğitimle doğaya uyum sağlamalarının ardından salınacak.

Kasımcan köyünde yaşayan vatandaşlar, tarlada çalışırken bitkin 2 kerkenez yavrusu buldu. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yavruları teslim aldı.

Bölgede inceleme yapan ekipler, kerkenez yavrularının anneleri tarafından terk edildiğini belirledi. Bunun üzerine şube müdürlüğüne getirilen yavrular, veterinerlerce tedavi altına alındı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kerkenez yavrularının doğaya uyum sağlaması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Yavru kuşların hayatta kalabilmesi için uçmayı ve avlanmayı öğrenmesi gerektiğine işaret eden Türkoğlu, "Yavru kerkenezleri, tekrar uçma ve avlanma yeteneğini kazanabilmeleri için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine göndereceğiz. Burada bir ay boyunca hem tedavi edilecekler hem de doğada hayatta kalmak için yeteneklerini geliştirecekler."

Kaynak: AA / Yerel

Mete Türkoğlu Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title