Haberler

Yatırımını Unutan Unutana

Güncelleme:

Bireyler ve kuruluşlar, bankalardaki mevduat hesaplarının yanı sıra yatırım hesaplarını da unutuyor.

Bireyler ve kuruluşlar, bankalardaki mevduat hesaplarının yanı sıra yatırım hesaplarını da unutuyor. Bu yıl içerisinde yatırımı zaman aşımına uğrayacak olanlar arasında bireysel yatırımcıların yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) da bulunuyor.

BANKALARDA UNUTTULAR

Gerçek ve tüzel kişiler, bankalardaki mevduat hesaplarının yanı sıra yatırım kuruluşları (aracı kurumlar ve bankalar) nezdindeki yatırım hesaplarında da emanet ve alacaklarını unutuyor.

KİMLER VAR KİMLER

En son talep, işlem veya yazılı talimat tarihi üzerinden 10 yıl geçtiği için zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacakları olanlar arasında siyasi partiler, site yönetimleri, dernekler, okullar, kooperatifler, festivaller hatta savcılıklar bile bulunuyor.

ÖNCE UYARI

Yatırım kuruluşları tarafından zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacaklara ilişkin tutarı 50 lira ve üzerinde olan hesap sahipleri önce iadeli taahhütlü mektupla uyarılıyor.

ARDINDAN GÖNDERİLİYOR

Bir sonraki takvim yılı içerisinde zaman aşımına uğrayacak olan emanet ve alacaklar, içinde bulunulan yılın nisan ayının başından bir sonraki takvim yılı sonuna kadar liste halinde yatırım kuruluşunun kendi internet sitesinde ilan ediliyor ve ilan edilen listeler mayıs ayı sonuna kadar Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne de gönderiliyor.

ALMAK İÇİN NE YAPMALI?

Hesap sahipleri, en son işlem yaptıkları tarihten itibaren on yıllık zaman aşımı süresi içerisinde ilgili yatırım kuruluşlarına başvuruda bulunarak, unuttukları meblağı tahsil edebilecek.

Söz konusu sürede başvuruda bulunmayan hak sahiplerinin hesapları ise Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilecek.

10 YILLIK ZAMAN AŞIMI NASIL DOLAR?

Örneğin, en son işlem tarihi 2 Haziran 2005 olan bir hesap sahibi için 10 yıllık zamanaşımı süresi 2 Haziran 2015'te doluyor. Hesap sahibi 3 Haziran tarihinde yatırım kuruluşuna başvurması halinde, yatırımcıya herhangi bir ödeme yapılmıyor.

1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacaklara ilişkin ise toplu liste oluşturuldu.

AA muhabirinin Yatırımcı Tazmin Merkezi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, emanet ve alacağı bu yıl içinde zaman aşımına uğrayacak olanlar arasında bireylerin yanı sıra ilginç kurumlar da yer alıyor.

ONLARDA PARASINI UNUTTU

Bu kurumlardan bazıları Topçu Alayı Mehmetçik Vakfı, Toros Evleri Site Yönetimi, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Gelibolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü, Çevre Dostları Derneği ile Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği.

Ancak yatırımını unutanlar arasında kamuoyunun yakından tanıdığı kuruluşlar da mevcut.

YATIRIMINI UNUTAN TANINMIŞ KURULUŞLAR

Bunlar arasında AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı, Bandırma M Tipi Cezaevi Müdürlüğü, Tuzla Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2003, Sultans of The Dance Internatıonal AG İrtibat Bürosu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Demokratik Sol Parti Denizli İl Başkanlığı, Edremit Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, İTO, Rotary 2420 Bölge Vakfı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İş Sendikası, SSK Malatya Bölge Hastanesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği de yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ak Parti Ak Parti Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

SEDA:

ARASIN BANKA NORMALDE BEN BORCUM İÇİN HER HAFTA ARANIYORUM BANKANIN İŞİ NE

14
0
yanıtYanıtla
FIRAT Mobil-ANDROID:

olm. malmısınız siz insan parasını unuturmu la

7
1
yanıtYanıtla
BLADE:

BANKACI DEDİĞİN HARAM YİĞİCİ, RESMİ KRAVATLI TEFECİ. BENİM GÖZÜMDE, SİZİ BİLMEM. . .

6
2
yanıtYanıtla
heredot:

yatırım yapacak kadar param olmadı. . . şükür yinede, yiyecek ekmek var. . . . . .

6
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BORCU VARSA HABERİN OLUR. PARA YATIRIP ORADA DURUYORSA DURSUN DERLER. SONRA DA YERLER.

4
0
yanıtYanıtla
Balatli:

bir tl borcun varsa Banka 10 sene sonra sana 1000 tl borc hesabi cikartmasini biliyorda senin zaman asimina ugramadan önce neden hesabiniz zaman asimina ugruyacak diye bilgilendirmiyor oh ne ala memleket bankaya borcun varsa 100 misliyle aliyorlar ama hesabini unuttuysan kimseye haber verilmeden zaman asimina ugratiliyor diyelimki dedem öldü bankada hesabinda yüklü miktarda para vardi ve bizim haberimiz yoktu banka bunu bizlere bildirmeye mecbur degilmi iste sahtekarlik burada basliyor

4
0
yanıtYanıtla
17-25:

AMANIN ADAMIN BİRİ VE BAKANLARI DUYMASIN BU UNUTULAN PARLARIUDA SÖĞÜŞLELER SONRA BAVULLARA FELAN KOYAR SIFIRLATIRLAR AMAN SUSUN GÖSTERMEYİN YAZIK BU KUL HKLARIDA GİTMESİN HARAMYİTYİCİLERE NEDE OLSA ALIŞMIŞLAR

3
0
yanıtYanıtla
batu:

ayn vlh yln bence

0
0
yanıtYanıtla
çş:

Reza Zarrab''ın Sarayının Fotoğrafları Ortaya Çıktı27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:52Reza Zarrab''ın 7 milyon Euro''luk küçük sarayı andıran teknesi 45. 78 metre uzunluğunda, 8. 30 metre genişliğinde.

0
0
yanıtYanıtla
ş.canan:

İnsanın bankada açtığı yasal hesabına yatırdığı, bankaya yasal olarak emanet ettiği paranın; zaman aşımına uğramasını benim ne mantığım alıyor, ne hak hukuk anlayışım. İnsan bankaya parasını emanet ediyor, unutma, zaman aşımı sadece yapılan soyguna uydurulan kılıf. sonradan türetilmiş, İnsanların parasını iç etmek, birikimine el koymak için uydurulmuş haksız, hırsız, yanlış bir uygulama. hesabını ahirette verecekleri kul hakkı. Emanete hıyanetin ne büyük cezası olduğunu hiç mi düşünmezler. yazık

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title