Haberler

Yatırımda Enerji Sektörünün Yıldızı Parlıyor

Makine, demir-çelik, tarım sektörlerinin yanı sıra Türkiye’nin önemli enerji yatırımlarına çözüm ortağı olarak projeler sunup inşa eden Polyar Grup’un Genel Müdürü Selim Özkan, enerji sektörünün yıldızının parladığını söyledi.

Makine, demir-çelik, tarım sektörlerinin yanı sıra Türkiye'nin önemli enerji yatırımlarına çözüm ortağı olarak projeler sunup inşa eden Polyar Grup'un Genel Müdürü Selim Özkan, enerji sektörünün yıldızının parladığını söyledi. Özkan, geleceğin enerjide olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 10-20 yılda enerji yatırımları tavan yapacak" dedi.

Talaşlı imalat, makine tasarımı, hidroelektrik santralleri için cebri boru, ızgara, ızgara temizleme makinesi, vana, hidrolik kaldırma üniteleri, sürgülü ve radyal kapakların yanı sıra tarım sektörüne de "don savaşçısı" pervane üreten Polyar Grup Genel Müdürü Selim Özkan, gelecekte Doğu Akdeniz'in enerji yatırımlarından en çok nasibini alacak bölge olacağını bildirdi.

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nin de yer aldığı Ceyhan-Yumurtalık hattının önümüzdeki beş yıl içinde büyük termik santral ve diğer enerji yatırımlarıyla donanacağını vurgulayan Özkan, "Enerji yatırımı yapan firmalara devletin ciddi bir teşviği var. Bu teşvik firmaların yerli ürün kullanmaları halinde daha avantajlı hale geliyor. Bu da yerli üretimi teşvik etmek adına olumlu bir uygulama" dedi.

Enerji sektörünün temel 4 kalemi olan; hidroelektrik, termik, rüzgar ve HES sektörlerinin ilgi alanları içinde yer aldığını belirten Polyar Grup Genel Müdürü Selim Özkan, "Bizim ağırlıklı alanımız ise hidroelektrik santralleridir. Polyar olarak, hidroelektrik santrallerinin önce kapaklarını, cebri borularını ve diğer mekanik sistemlerini yapıyoruz. 2008 yılında Adana'dan başladığımız yolculuk sonrası Türkiye genelinde faaliyet gösteren konuma geldik. Bu alanda ciddi bir isim yaptık ve güven sağladık. Çözüm uygulamalarımızla, verimli projelerimizle piyasada bizden çok daha köklü firmalar olmasına rağmen tercih sebebi olduk. Bu gelişme hem Grup olarak bizim için hem de Adanamız için gurur verici" diye konuştu.

ANAHTAR TESLİMİ PROJELER

Özkan, Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nde 6 bin metrekare üzerindeki fabrikasında, sürekli gelişmeye yönelik yenilikçi anlayışıyla hizmet veren Polyar Grup'un küçük kalemlerle hizmet üreterek başladığı enerji sektöründeki faaliyetlerini artık anahtar teslim projelerle sürdürdüğünü bildirdi. Grubun devam eden önemli faaliyetleri hakkında bilgi veren Selim Özkan, şu an Türkiye'deki beş önemli projede sorumluk aldıklarını kaydetti .

Şu an Türkiye'nin en büyük termik santrallerinden birisi olan Zonguldak Enerji'de soğutma suyu aktarımını ve cebri boruları yapmakta olduklarını bildiren Özkan, gelecekte aktif olarak güneş enerjisi alanında çalışmak istediklerini kaydetti. Özkan, "Çünkü Türkiye de hidroelektrik santraller belli bir aşamaya geldi. Bundan sonra yapımı çok daha zor olan projeler kaldı. Şimdi rüzgar ve güneşe, termik santrallere yönelim arttı. Bizim bölgemiz güneş enerjisi için çok değerli bir alan. Niğde, Kayseri, Tufanbeyli'de, bizim dağların (Toroslar) arkasında çok ciddi güneş yatırımları yapılıyor. Burada da öncelikli hedefimiz yine tedarikçi olmak ama kendimiz için de bir güneş enerjisi santrali kurmak istiyoruz. Bölgede böyle bir örnek yok. Hem insanlara örnek olsun hem de sanayi de kullanılsın diye Tufanbeyli'de böyle bir yatırım planımız var" diye konuştu.

"ENERJİ SİSTEMLERİ ÜRETİMİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Devletin, yenilebilir enerji ve çevreye duyarlı bir sistem olduğu için yatırımcıları güneşe ve rüzgara teşvik ettiğini belirten Polyan Grup Genel Müdürü Selim Özkan, şöyle devam etti:

"Grup firmamız olan Polyar Çelik Yapı olarak enerji için çalışıyoruz. Rüzgar enerjisinin de içinde varız. Rüzgar Enerji Santrallerinin (RES) çeşitli ekipmanlarını. üretiyoruz. Polyar Çelik Yapı deyince enerji sektöründe her şeyi en iyi yapan, iyi bir firma izlenimi uyandırmak istiyoruz. Güvenilebilir bir firma oarak sürekliliğimiz olsun istiyoruz. Genel amacımız bu. Zaten bizim Polyar Çelik Yapı'yı kurmaktaki amacımız da enerji yatırımları içinde yer almaktı. Çünkü önümüzde ki bir 10-20 sene içinde ciddi bir enerji yatırımları olacak. Biz de enerji yatırımlarının sistemlerini imal ederek geleceğe hazır olmak istiyoruz. Kısa zamanda çok yol kat ettik. Ekibimiz genç ve koşan bir ekip. Türkiye'nin dışında şu an Gürcistan, İran, Hindistan'la bu konularda görüşmelerimiz var. Henüz buralarda çalışmaya başlamadık ama talebin olması bile bir işarettir. O yüzden enerji sektörünün geleceğine güveniyoruz, bırakmayacağız.". - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title