Haberler

Yatalak Hastalar Ambulanslar Yardımıyla Oylarını Kullandı

Yatalak hastalar ambulanslar yardımıyla oylarını kullandıKONYA - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evde sağlık hizmeti yardımı alan yatalak durumdaki hastalar ambulanslar yardımıyla vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Yatalak hastalar ambulanslar yardımıyla oylarını kullandı

KONYA - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evde sağlık hizmeti yardımı alan yatalak durumdaki hastalar ambulanslar yardımıyla vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Beyşehir ilçe merkezinde, çeşitli hastalıkları sebebiyle yatağa mahkum durumdaki hastaları, ailelerinin yardım talep etmesi üzerine ambulanslar oy kullanacakları sandık başına taşıdı. Beyşehir Lisesi bahçesine getirilen yatağa mahkum bir yaşlı hasta, ambulansa gelen sandık görevlileri ve ailelerinin yardımıyla oyunu kullandı.

Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu bahçesine oyunu kullanmak üzere ambulansla getirilen iki farklı yatalak durumdaki yaşlı hastalar ise, sandık kurulu başkanlarının araçta oy kullanılmamasına müsaade etmemesi üzerine sedye ile okul binasına taşındı. Oy kullanacağı sandık başına sedye ile getirilen hastalar, ailelerinin yardımıyla vatandaşlık görevini yerine getirebildi. Ardından yine sedye yardımıyla önce ambulansa, ardından evlerine götürüldü.

Torunu Hasan Erdoğan, dedesinin sedye ile taşınarak oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, ambulans içerisinde oy kullandırılmamasına tepki göstererek, "Kendisi dedem oluyor. Yazık, adamı sedye ile içeriye götürdüler, bana oy bastırdılar. Ambulansa görevliler gelip burada kendisi bassaydı, bir şeyi yoktu. Nasıl kural bu. İllaki zorluk peşindeler. Seçim kurulu başkanını aradık, sorduk, diyorlar" diye konuştu.

Yürüyemeyen annesini özel aracıyla aynı okulun bahçesine oy kullanması için getirdiğini söyleyen Dursun Oğuzhan ise, "İnşallah memleketimiz için hayırlı olur ama çağ atlamış bir Türkiye'de 92 yaşındaki bir kadının bu şekilde karga tulumba sandalye üzerinde seçim kuruluna götürülmesi çok ayıp. Bu seçim kurulunu kınıyorum araç içinde oy kullanılmasına izin verilmediği için. Yetkililere havale ediyorum" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Beyşehir Konya Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title