Haberler

Yatakta Uyuyan Yengeye Cinsel Saldırı

Güncelleme:

Kapısı açık eve girip, yatağında uyuyan kadına saldıran zanlıya mahkemeden kötü haber.

Adana'da kapısı açık eve girip, yatağında uyuyan 27 yaşındaki M.T.'ye cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Hakan B.'nin yargılandığı dava, kadının sevk edildiği hastaneden 'ruh sağlığının bozulduğu' belirtilince, Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Tutuksuz yargılanan Hakan B. hakkında 'cinsel saldırı' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından istenen ceza da 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı.

İstanbul'da tekstil atölyesinde çalışırken tanışıp arkadaş olan M.T. ile kaynak ustası 29 yaşındaki Yemlihan K., nikah yaptırmadan birlikte yaşamaya başladı. İstanbul'da 2 yıl oturduktan sonra Adana'ya dönen çift, merkez Seyhan İlçesi Karayusuflu Mahallesi'ndeki 2 katlı binanın üst katındaki eve yerleşti. Çiftlerden Meryem T., 5 Nisan 2011 gecesi saat 02.00'da, iddiaya göre, kapısı olmadığı için kapı yerine bez astıkları evinin salonunda yere hazırladığı yatağa uzanıp, televizyon izleyerek nikahsız kocası Yemlihan K.'yı beklerken uyudu. Eve giren Yemlihan K.'nın dayısının oğlu olan çiftçi Hakan B., yatakta uyuyan Meryem'e cinsel saldıra bulundu. Bu sırada eve dönen Yemlihan K., eşiyle yatakta yakaladığı Hakan'ı dövdü, sonra da telefonla haber verdiği jandarma ekiplerine teslim ederek, şikayetçi oldu. Hakan B. de kendisini dövdüğü iddiasıyla halasının oğlu Yemlihan'dan şikayetçi oldu.

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, şüpheliler hakkında dava açtı. Hakan B. hakkında 'cinsel saldırı' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Yemlihan K. hakkında ise 'kasten yaralama' suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Kuzeninin nikahsız eşine cinsel saldırıda bulunmadığını iddia eden Hakan B. "Olay gecesi saat 22.00 ile 23.00 arasında Yemlihan ile birlikte evine gittik. Yemlihan uyuşturucu kullanıyordu. Ben eşine cinsel saldıra bulunmadım. Suçu kabul etmiyorum. Ancak Yemlihan bana sopa ile vurdu. Beni yaraladı. Bu olaydan dolayı bin liraya yakın maddi zararım oldu. Zararımı ödemesini istiyorum. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

EŞİMİN YANINDA YAKALADIM

Olay gecesinin akşamı sanığın evlerine misafir olarak geldiğini doğrulayan Yemlihan K. da, "Akşam birlikte yemek yedik. Çay içtik. Ben sonra Hakan'ı evine kadar uğurladım. Ayrılırken de çarşıya gideceğimi söyledim. Sonra teyzemlere gittim. Aynı gece saat 02.00'da eve döndüm. Ben evimin merdivenlerinden çıkarken eşimin sesini duydum. Rüya gördüğünü zannettim. Sürekli rüya görüyordu. Yanına gittiğimde Hakan'ı belden aşağısı çıplak vaziyette eşimin yanında yatakta yakaladım. Eşimin eşofmanı da çıkmış haldeydi. O vaziyette görünce dayanamadım. Sanığa yumruk vurdum. Sonra jandarmaya teslim ettim. Sopayla vurmadım" dedi.

RÜYA SANDIM

Yatağında cinsel saldırıya uğradığını ileri süren M.T. de, hala olayın şokunu yaşadığını söyledi. İnşaatı tamamlanmadığı için kapısını çulla kapattıkları evlerinde yere serdiği yatağa uzanarak televizyon izleyip kocasını beklerken uyuduğunu belirten M.T., "Uyurken yatağıma birinin girdiğini fark ettim. Arkamdan belime sarıldı. Dönmek istedim, izin vermeyerek yorganı üzerimize çekti. Eşofmanımı çıkarmaya çalıştı. Ben rüya gördüğümü zannediyordum. Lamba yanınca kocamı karşımda gördüm. Yatağımdaki kişinin kocam olmadığını anlayınca, bu kim diye çığlık attım. Kocam da bu kişiye 'Gel lan buraya ırz düşmanı' diyerek dövdü" dedi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU RAPORU

M.T.'ye, sevk edildiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 'iddia edilen olaydan sonra ruh sağlığı bozulduğu' yönde rapor verildi.

Mahkeme hakimi, kadının ruh sağlığının bozulmasını da dikkate alarak, 'basit cinsel saldırı' olarak tanımlanan eyleminin cinsel saldırıya teşebbüs suçunu oluşturabileceğine hükmederek görevsizlik kararı verip, dosyayı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Sanık Hakan B., Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayusuflu İstanbul Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title