Haberler

Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'un da arasında bulunduğu CHP ve İşçi Partisi heyeti, Yatağan Termik Santrali önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Yıldız ve Bolluk ile bazı partililer, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine santral ve kömür işletmelerinin girişini kapatarak iş yerlerini terk etmeme kararı alan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye enerji ve maden işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

Grubu, Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve işçiler karşıladı.

İşçilerle bir araya gelerek Girgin ve Erçelik'ten süreç hakkında bilgi alan Yıldız ve Bolluk, açıklamalarda bulundu.

Ege bölgesindeki CHP gençlik kollarının tüm il başkanlarıyla Yatağan'a geldiğini bildiren Yıldız, ekim ayında düzenledikleri Genç İşçi Çalıştayı'nın Yatağan'a dikkat çekilmek istenmesi nedeniyle Muğla'da yapıldığını anlattı.

Türkiye bütçesinde 15 milyar lira açık olduğunu öne süren Yıldız, hükümetin bu açığı kapatmak için önümüzdeki dönemde çok daha fazla özelleştirmeye gideceğini ifade etti.

CHP olarak direnen ve üretimi durdurmayan işçilerin yanında olduklarını belirten Yıldız, "Önümüzdeki bir aylık süreçte buraya dair planlarımız var. Bu süreci yüzde 100 sahipleniyoruz ve işçilerle Türkiye'nin aydınlık gençleri olarak bedeli ne olursa olsun direnmeye varız diyoruz" dedi.

Bolluk ise Yatağan işçisinin işletmelerinin özelleştirilmemesi için 442 gündür direnişte olduğunu dile getirerek, zorlu sürecin geride kaldığını kaydetti.

İşçi Partisi olarak destek amacıyla herkesi Yatağan'a davet eden Bolluk, "Ülkemiz yaklaşık 20 yıldır özelleştirme saldırısıyla karşı karşıyadır. İlk defa burada özelleştirme saldırısı durdurulacaktır" diye konuştu.

Bolluk, özelleştirilmenin durdurulmasında sendikalara çok önemli işler düştüğü ifade etti.

CHP ve İşçi Partisi heyeti, daha sonra bölgeden ayrıldı. İşçilerin iş yerini terk etmeme eylemi ise sürüyor. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Yatağan Termik Santrali İrfan İnanç Yıldız İşçi Partisi Tes İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title