Haberler

Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem

Güncelleme:

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine eylem yaptı.

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın devraldığı yönündeki duyumlar üzerine santral ve kömür ocağı önünde toplanıp iş yerini terk etmeme kararı aldı.

Kömür işletmeleri önünde toplanan Maden-İş Sendikası'na üye işçiler, daha sonra Milas-Yatağan karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek santral önünde bekleyen Tes-İş Sendikası'na üye işçilerle buluştu. Bir araya gelen grup, Milas-Yatağan karayolunda yaklaşık 15 dakika araç trafiğine engel oldu.

Karayolundaki eylemlerini sonlandıran işçiler, daha sonra santral önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama öncesinde santralde işçiler tarafından yakılan lastiklerin tehlike oluşturması nedeniyle uyarıda bulunmak üzere İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, sendika temsilcileriyle görüştü.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, alıcı firmanın kendilerini çiğnemeden içeri giremeyeceğini söyledi.

Alıcı firmanın kağıt üzerinde işletmeleri satın alabileceğini fakat işçileri kontrol altına alamayacağını ifade eden Erçelik, "Üniteler çalışmıyorsa bu, genel müdürlüğün yetkisinde, onların sorumluluğundadır. Kimse işçilerin üzerine suç atmasın. İşçi her zaman çalışır, çünkü bizim alın terimizden başka verebileceğimiz hiçbir şey yok. Gaz yedik, jop yedik ama haram yemedik" dedi.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise özelleştirme karşıtı eylemlerinde 442. güne girdiklerini anlatarak, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanı Çelik ile yapılan görüşmede sendika temsilcilerine, kamu düzenini bozmadan yapılacak eylemlere saygı gösterileceğinin söylendiğini bildiren Girgin, kamu düzenini kendilerinin değil, AK Parti iktidarının bozduğunu öne sürdü.

Dün geceden itibaren iş yerlerini terk etmeme eylemine başladıklarını kaydeden Girgin, şöyle konuştu:

"Kavgayı biz başlatmadık. Bizler enerji ve maden işçileri olarak üretmekten başka bir şey düşünmedik. Verimli, karlı olmaktan ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan başka bizim bir kabahatimiz yok. Bu kabahatse biz bu kabahati işlemeye devam edeceğiz. Kavgayı onlar başlattı. Şunu da ilan ediyoruz; gerekirse hücrelerimize kadar bu kavgaya varız."

İşçiler, basın açıklamasının ardından santral ve kömür işletmelerinin önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yatağan Termik Santrali Süleyman Girgin Tes İş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title