Haberler

Yatağan'daki Greve, Ankara'dan Kadın Desteği

Güncelleme:

Yatağan Termik Santrali'nde çalışan işçilerin, özelleştirmelere karşı başlattığı açlık grevine, Ankara'dan da destek gitti.

Yatağan Termik Santrali'nde çalışan işçilerin, özelleştirmelere karşı başlattığı açlık grevine, Ankara'dan da destek gitti. Anadolu Kadın Hareketi yönetici ve üyeleri, işçileri ziyaret ederek, "Yanınızdayız" mesajı verdi.

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin Özelleştirme İdaresi'ne bağlanmasının ardından eyleme geçen maden işçileri, Yatağan Termik Santrali önüne kurdukları çadırda açlık grevini sürdürüyor. Eylemdeki işçiye bir destek de Ankara'dan gitti.

Merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Kadın Hareketi'nin Lideri Birsen Temir ile yönetici ve üyelerden oluşan bir grup, Yatağan'a giderek işçileri ziyaret etti. Yatağan'da iş, ekmek ve özgürlük mücadelesi veren işçilerle dayanışma için bölgeye giden Temir ve beraberindekiler, "Yanınızdayız" mesajı verdi.

-"HAKLI, MEŞRU DİRENİŞİNİZDE YANINIZDAYIZ"-

Yüzlerce işçinin katılımıyla süren ve 29 Aralık'ta Milas'ta düzenlenecek büyük mitingle sona erecek olan açlık grevine destek için işçileri ziyaret eden Birsen Temir, "İş, ekmek, özgürlük ve demokrasi mücadelenizde yanınızdayız. Özelleştirmelerle işsiz, aşsız kalmanıza göz yummayacağız. Özelleştirmelere karşı başlattığınız bu haklı, meşru ve demokratik direnişinizde sonuna kadar yanınızda yer alacağız. Sadece sizlerin değil, ülkenin neresinde yolsuzluk, yoksulluk, fakirlik varsa mağdurlarının yanında olacağız" diye konuştu. Açlık grevindeki işçiler, sözcüleri ve sendika temsilcileri de bu anlamlı ziyaretleri ve destekleri nedeniyle Birsen Temir ve ekibine teşekkür etti, "Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yatağan Termik Santrali Birsen Temir Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title