Haberler

Yatağan Dağı'na "Ogm" Yazdılar

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, tanıtım amaçlı olarak Yatağan Dağı'na taşlardan Orman Genel Müdürlüğünün kısaltması olan "OGM" yazdı.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Yatağan Dağı'ndaki makilik alana beyaz taşlardan, Orman Genel Müdürlüğünün kısaltması olan "OGM" yazıldı.

Orman yangınlarını önlemek ve yangın tehlikesi konusunda toplumda hassasiyet oluşturmak amacıyla hareket ederek vatandaşların dikkatini çekmeye çalışan Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, tanıtım çalışmalarına başladı.

Bu amaçla Yatağan Dağı'nın zirvesinde, işletme Müdürlüğünün yangın gözetleme kulesinin de bulunduğu Yatağan Dağı'na beyaz taşlardan 20'ye 40 metre boyutlarında OGM yazıldı. Yazının 5 kilometre uzaklıktan rahatlıkla görülebildiği bildirildi.

Yatağan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, uygulamanın Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sahasında ilk olduğunu vurguladı.

Bölgeye yeni tabelalar da astıklarını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Ormanlar hepimizin ortak değeri, milli servetimiz. Gelecek nesillerin bize bir emanetidir. Kurum olarak bu emanet bilinciyle hareket ediyoruz. Her sene içimizi yakan orman yangınları yüzde 98 oranında insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Yangınla mücadelede en önemli unsurlardan biri erken müdahaledir. Biz de kurumumuzun adının vatandaşlarımızın bilinçaltına yerleşmesini sağlayarak, en büyük destekçilerimizle daha sıkı ilişkiler kurmak istiyoruz. Sonuçta yangın ihbarlarımızın büyük bir çoğunlunu vatandaşlarımız veriyor ve bu sayede bizlere yardımcı oluyorlar." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title