Haberler

Yat Yarışları Nefes Kesti

Bodrum'da düzenlenen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın dördüncü günündeki mücadele nefesleri kesti.

Bodrum'da düzenlenen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın dördüncü günündeki mücadele nefesleri kesti. STS Bodrum Okul Gemisi ile yarışlara katılan 13 kadının yer aldığı Yüksek Ökçeler Kadın Grubu, yarışmayı burun farkı ile kazanmayı başardı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ERA Yat Kulübü tarafından 20-25 Ekim tarihleri arasında organize edilen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nda dün fırtına nedeni ile Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) adasında mahsur kalan yatlar bugün 16 millik Kalimnos Adası-Yalıkavak etabında mücadele etti. Yeterli rüzgarı bulan yatçıların mücadelesi nefesleri kesti.

Leros adasından gelen Yunan sahil güvenlik botu Kardak kayalıklarına bir mil uzaktan Türk yatlarını yakından takip ederken Bodrum'dan gelen 101 nolu Türk sahil güvenlik botu yarış anında Kardak kayalıklarının önünde ve Türk yatlarına yakın devriye gezdi. Yarışlarda Mozaik kategorisinde mücadele eden iddialı yatlardan kaptan Hüseyin Ayaz'ın 'Ayaz' isimli yatı Çavuş adası yakınlarındayken balon yelkenini açmaya çalıştığı sırada yelken ipleri düğümlendi, teknede heyecanlı anlar yaşandı. Teknede bulunan 13 personelden 10'u yelkenlerin başına gelip düğümü çözmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Ayaz teknesi balon yelkenini açmadan yarışa devam etti, kategorisinde birinci oldu.

KADINLARIN FENDİ ERKEKLERİ YENDİ

Genel klasmanda Yüksek Ökçeler isimli kadın grubunun mücadele ettiği STS Bodrum Okul Gemisi ile Lady Katerina isimli yat, 3 saat 15 dakika süren yarışın heyecanını burun buruna son saniyelere kadar taşıdı. 13 kadının mücadele ettiği STS Bodrum Okul Gemisi yarışı önde bitirmeyi başardı. Kadınlar yarışma sonrası büyük coşku yaşadı.

Bugün yapılan yarışlarda Tirandil sınıfında Cocotte, Gulet XL sınıfında ve genel klasmanda STS Bodrum, Gulet sınıfında Büyük yunus, Mozaik Ayaz, Cruiser XL Lady Catherina, Klasik yatlarda Alondra, Katamaran sınıfında ise Joy and Wind birincilikleri kazandı. Yarışlara bugün Yalıkavak Palmarina'na akşam verilecek kokteyl ve Kıyafet Yarışması ile devam edilecek.

Yarışların yarın yapılacak son etabında ise yatçılar 22 millik Bodrum-Yalıkavak etabında mücadele edecek. Yarışların ödül töreni de yarın akşam Gümbet'te yapılacak.

TEKNE İSKELEYE SÜREKLENDİ

Öte yandan ilçede zaman zaman hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Göltürkbükü Mahallesi Hebilköy Koyu'nda demirli 10 metre uzunluğundaki 'Duruay' isimli tekne sürüklendi. İskele kazıklarına çarparak durabilen teknenin sağ tarafından yarıklar oluştu. Kıyıya sabitlenen teknenin yarın tekne vinci ile denizden alınarak, Yalıkavak'taki bir tersaneye götürüleceği öğrenildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ayaz Yunanistan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title