Haberler

Yassıada ve Sivriada'ya Otel, Lokanta, Otopark, Pasta Salonu İçin İlk Adım Atıldı

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, "demokrasi ve özgürlük adası haline getirmek istediklerini" açıkladığı Sivriada ve Yassıada'ya, 2500 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, masaj salonları, gece kulüpleri ve 200 araçlık otopark yapılacak.

Cumhurbaşkanı  recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, "demokrasi ve özgürlük adası haline getirmek istediklerini" açıkladığı Sivriada ve Yassıada'ya, 2500 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, masaj salonları, gece kulüpleri ve 200 araçlık otopark yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Denizi'nde bulunan Sivriada ve Yassıada'da yapılacak projelerle ilgili "Demokrasinin temsilcilerinin idam kararının verildiği Yassıada'da bir müzede o serüven izlenecek. Bunun yanında uluslararası kongreler yapılacak ve ada farklı olan işlevini görecek. Sivriada yine bir kongre merkezi olacak ve orada özgürlük ve demokrasi çok farklı şekilde değerlendirilme imkanı bulacak" açıklamasında bulunmuştu.

MENDERES'İN SON DURAĞINA 578 ODALI OTEL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan iki adaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı "turizm yatırım belgesi" verdi. Belgeye gore eski Başbakan Adnan Menderes'in son yolculuğuna yürüdüğü Yassıada'da 378 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edilecek. Otelde birinci ve ikinci sınıf olmak üzere 950 kişilik lokanta, 190 kişilik pasta salonu, 100 kişilik gece kulübü, 2 adet masaj salonu yer alacak. 500 kişilik konferans salonu, 2 adet kapalı yüzme havuzu, spor salonlarının yanı sıra adaya 20 araçlık kapalı otopark yapılacak.

HAYIRSIZADA'YA 180 ARAÇLIK OTOPARK

Hayırsızada olarak bilinen 92 bin metrekare büyüklüğündeki Sivriada'da ise 1961 kişilik Kongre ve Sergi Salonu yer alacak. Sivriada'da bin 600 kişilik lokanta, kafeteryalar ve 180 kişillik otopark da yer alacak.

ADALAR SAVUNMASI: HER İKİ ADA DA SİT ALANI

Yassıada ve Sivriada'nın imara açılmasına tepki gösteren Adalar Savunması, dava süreçlerinin halen devam ettiğini hatırlaratak Yassıada'nın 1.Derece Doğal Sit, Tarihi Sit ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Sivriada'nın ise 2. Derece Doğal Sit ve 3. Arkeolojik Sit alanı olarak koruma altında olduğunun altını çizdi. Adalar Savunması, her iki adanın da kuş göçlerinin en önemli duraklama alanlarından olduğunu ve kuş yavrulama bölgelerinin bulunduğunu ayrıca bölgenin tek balık yumurtlama ve mercan alanı olduğunu ifade etti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmara Denizi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title