Haberler

Yassı Çelik İthalatına Soruşturma

Ekonomi Bakanlığı, Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çeliğin Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Ekonomi Bakanlığı, Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çeliğin Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Bakanlığın "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli üreticiler Ereğli Demir Çelik TAŞ, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi AŞ ve Çolakoğlu Metalurji AŞ; Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çeliğin Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiasıyla söz konusu ürün ithalatına karşı önlem alınmasını talep etti.

İnceleme sonucunda başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği tespit edilerek damping soruşturması açılması kararlaştırıldı.

Bu arada, "İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ" de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, alçak yoğunluk polietilenin İran menşeli olanlarının ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin süresinin uzatılması talebiyle Bakanlığa başvuruda bulunuldu. İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği"de de değişiklik yapıldı.

Tebliğde başvuru dosyasının girişinin 110 gün içerisinde elektronik ağ üzerinden yapılacağı ve son başvuru tarihinin 12 Şubat 2015 olduğu belirtildi.  23 Ocak'tan itibaren geçerli olacak değişiklik kapsamında hibe sözleşmesi için son imza tarihi de 5 Haziran 2015 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Demir Çelik Fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title