Haberler

Ordu'da Huzurevi Sakinlerinden 500 Eserlik Sergi

Güncelleme:

Ordu'da Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde kalan yaşlıların el beceriyle yaptıkları 500 eser, huzurevinde açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

Yaşlılardan 500 eserlik sergi- Ordu'da huzurevinde kalan yaşlıların el beceriyle yaptıkları takı tasarımı, ahşap boyama, örgü ve resim gibi 500 eser, huzuevinde açılan sergiyle görücüye çıktı Ordu'da Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde kalan yaşlıların el beceriyle yaptıkları takı tasarımı, ahşap boyama, örgü ve resim gibi 500 eser, huzuevinde açılan sergiyle beğeniye sunuldu.Huzuevinde kalan 8 yaşlı tarafından yaklaşık 3 ayda hazırlanan eserlerin birçoğu, sergiyi gezen vatandaşlarca satın alındı. Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi Müdürü Ümit Bayramiç, AA muhabirine, halk eğitim merkezi ile ortak yaptıkları çalışmanın sonucunda ortaya çıkan eserlerin herkes tarafından büyük takdirle karşılandığını söyledi. İlk etapta çalışmanın bu noktaya geleceğini tahmin edemediklerini anlatan Bayramiç, "Biz bu işe ahşap ve cam boyama olarak başladık ancak zaman içerisinde gördük ki buradaki tecrübeli büyüklerimiz daha farklı eserler yapabiliyor. O aşamadan sonra onlara desteğimizi artırdık" dedi. - "Ön yargıları kırmak istedik"Bayramiç, ortaya koydukları projeyle yaşlıların kendilerine güvenmelerini sağlamayı amaç edindiklerini belirterek, bunu da zaman içerisinde başaracaklarına inandıkları dile getirdi. Öğrenmenin yaşının olmadığını vurgulayan Bayramiç, şöyle konuştu: "Geldiğimiz noktada tecrübeli büyüklerimizle gurur duyuyoruz. Çünkü bizim dahi ilk etapta hayal edemediğimiz eserler ortaya çıkardılar. Ahşap ve cam boyama ile başladık, devamında takı tasarım, örgü, keçe çalışması, resim gibi 500 farklı eser ortaya çıktı. Bunu sadece 8 yaşlı büyüğümüz yaptı. Biz isterdik ki daha fazla kişi katılsın ama bazılarında 'ben yapamam' gibi bir ön yargı oluştu. İşte biz bu çalışmayla bu ön yargıları kıralım istedik." Bayramiç, bu tür çalışmaları ilerleyen süreçte de yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. - "İlk başlarda biraz zorlandık"Çalışmada yer alan huzurevi sakinlerinden Şadıman Çakır (63) ise kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. "Acaba yapabilir miyiz" diyerek üç ay önce çalışmaya başladıklarına işaret eden Çakır, ilk başlarda biraz zorlandıklarını kaydetti. Çakır, huzuevi sakinleri olarak çok mutlu olduklarını belirterek, "Özellikle müdür bey ve sayın Valimizin eşinin teşvikiyle yola çıktık. İlk başlarda biraz zorlanmamıza rağmen baktık isteyince çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Hatta kimse inanmadı bizim yaptığımıza. Burada çok mutluyuz, her şey çok güzel" ifadesini kullandı. -Yaşlılardan 500 eserlik sergi

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Cemal Bayramiç Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title