Haberler

Yaşlılara Evlerinde Temizlik ve Kuaförlük Hizmeti

Balıkesir'de hayata geçirilen çalışma kapsamında, ihtiyaç sahibi yaşlıların evleri temizleniyor, evde kuaför ve su tahsilat hizmeti sunuluyor Belediye Başkan Yardımcısı Öztozlu: " İhtiyaç sahibi yaşlıların, evinden çıkamadığını ve kuaför ihtiyacını karşılayamadığını tespit ettik. Bu kapsamda, temizlik.

Balıkesir'de hayata geçirilen çalışma kapsamında, ihtiyaç sahibi yaşlıların evleri temizleniyor, evde kuaför ve su tahsilat hizmeti veriliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Yoksul vatandaşlara giyim ve gıda ihtiyaçlarının sunulduğu sosyal marketi açtıklarını ifade eden Öztozlu, gelir durumuna bakılmaksızın üniversite öğrencilerine de birçok konuda destek sağladıklarını anlattı.

İhtiyaç sahibi yaşlıların her zaman yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Öztozlu, şöyle devam etti:

"İlk olarak Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bakıma muhtaç yaşlılar ve yatalak hastaların evlerini temizlemeye başladık. Bu konudaki ihtiyacın elzem olduğunu görünce çalışmayı yıl geneline yaydık. Bu çalışmaları yürütürken ihtiyaç sahibi yaşlıların evinden çıkamadığını ve kuaför ihtiyacını karşılayamadığını tespit ettik. Temizlik hizmetinin yanında evde kuaför hizmetini vermeye başladık."

Bir bayan ve erkek kuaförünün yapılan anlaşma çerçevesinde temizlik ekipleriyle yaşlıların evine gittiğini dile getiren Öztozlu, "Evde temizlik ve kuaför hizmeti kapsamında günde ortalama 40 eve gidiyoruz. Bazıları her iki hizmeti bir bölümüne de sadece birini veriyoruz. İhtiyaca göre hareket ediyoruz ve gelen her telefon üzerine gün içinde mutlaka ekiplerimiz ulaşmış oluyor" dedi.

Çalışma çerçevesinde Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Demir'in haber vermesi üzerine yaşlı Feride Gönderli'nin (70) evindeki temizlik ve kuaför hizmetine ekiplerle giden Öztozlu, "Biz bu hizmeti daha önce muhtarlarımıza anlatmıştık. Vatandaşlar bize muhtar aracılığıyla veya bizim çağrı merkezimizin aracılığıyla ulaşıyorlar. Bugün Feride hanımın evindeyiz. Kendisinin ayağında kireçlenme olduğu için dışarıya çıkmakta zorlanıyor, temizlik işlerini yapamıyor, kuaföre gidemiyor. Biz şimdi burada önce Feride hanımın evini temizleyeceğiz, daha sonrada kuaför arkadaşlar saçlarını güzelleştirecek" diye konuştu.

Gönderli ise evinde aldığı hizmet için belediyeye teşekkür ederek, "Allah belediyemizden razı olusun. Ben 70 yaşındayım. Ayaklarımda kireçlenme var, yürümekte ve dışarı çıkmakta zorlanıyorum. Normalde eskiden 2 ayda bir kuaföre giderdim. Şimdilerde kendime bakamıyordum. Gördüğünüz gibi saçlar uzadı gitti. Ama sağolsun bu hizmet sayesinde, evim temizlendi şimdi de saçlarım düzenleniyor" ifadesini kullandı.

Bir başka evde kuaför hizmeti alan 74 yaşındaki Özden Tice ise "Ben yatalak bir hastayım. Yaşlılık desen aldı başını gidiyor. Odamdan dışarı çıkmakta zorlanıyorum. Sağolsun geldiler, saçımı ve sakalımı kestiler. Yakışıklı oldum" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title