Haberler

Yaşlılar Için "Huzur Sokağı"

Kayseri'de, ihtiyaç sahibi yaşlıların ömürleri boyunca ikamet edebilecekleri konutların inşa edildiği sokağın açılışı yapıldı.

Kayseri'de, ihtiyaç sahibi yaşlıların ömürleri boyunca ikamet edebilecekleri konutların inşa edildiği sokağın açılışı yapıldı.

Palas Mahallesi'ndeki "Huzur Sokağı"nın açılışında konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, yaşlılığın gençlik döneminde düşünülmek istenmeyen ancak her insanın yaşayacağı doğal bir süreç olduğunu söyledi.

Yaşlılıktan dolayı fiziksel ya da zihinsel sorun yaşayan yaşlılara hürmet gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kamçı, şöyle konuştu:

"Yaşlılarımızın bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması, gerek örf ve adetlerimizde gerekse inancımızda yer almaktadır. Bu değerlerden yola çıkarak hazırlanan 'Huzur Sokağı Projesi', 2014 yılında başlamıştır. 18 yaşlı vatandaşımıza yeni ev inşa edilmiş, 23 yaşlı vatandaşımızın da evinde iyileştirme yapılmıştır. Toplam maliyeti 780 bin lira olan projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Palas Mahallesi'nde inşa edilen ve kullanıma hazır döşenen müstakil evlere yerleştirilen ihtiyaç sahibi yaşlılar, ömürleri boyunca bu evlerde ikamet edebilecek.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı

Huzur Sokağı'nın açılışının ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreni düzenlendi.

Vali Kamçı törende yaptığı konuşmada, 3 ay önce 241 vatandaşın şehit düşmesiyle sonuçlanan hain darbe girişimi yaşandığını anımsattı.

"Bu aziz vatan için canlarını Allah'a teslim eden şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde bugün burada olduğumuzun iyi bilinmesini istiyorum." diyen Kamçı, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki onlar fedakarlıklarının karşılığını Allah katında fazlasıyla aldılar. Millet olarak şehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödemek ancak emanete sahip çıkarak mümkün olur. Bugün 15 Temmuz şehitlerimizin anısına hatıra ormanı oluşturmak ve onların isimlerini yaşatmak için buradayız. Her bir şehidimizin adına 10 çam fidanı dikeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum."

Konuşmanın ardından, hatıra ormanına fidan dikildi.

Program öncesi Kamçı, Palas Mahallesi 75. Yıl Anadolu Lisesinin pilav şenliğine de katıldı. Kamçı, öğrencilere pilav ve ayran ikram etti.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Kamçı Kayseri Palas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title