Haberler

Yaşlılar Haftası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalan konuklarıyla çeşitli huzurevi sakinleri için 5. kez "Yaşlılar Haftası Geleneksel Öğlen Yemeği Organizasyonu" düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalan konuklarıyla çeşitli huzurevi sakinleri için 5. kez "Yaşlılar Haftası Geleneksel Öğlen Yemeği Organizasyonu" düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi "18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla yaşlılık konusunda sosyal farkındalığı arttırmak, toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak amacıyla özel bir organizasyon gerçekleştirdi.

İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalanların yanı sıra değişik huzurevi sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, şarkıcı Coşkun Sabah da konser verdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payının sürekli arttığını kaydetti.Devletin, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik sağladığı hizmet politikalarının son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ifade eden Macit, bu alanda yapılan çalışmalarla sosyal refah ve sosyal hizmet alanında önemli kazanımların elde edildiğini vurguladı.Macit, "Bizler de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yeni projeler ve hizmetlerle yaşlı vatandaşlarımızın her daim yanındayız." görüşlerine yer verdi.Etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Adem Erkul, İstanbul İl Müftü yardımcıları Veysel Işıldar, Muteber Gülsefa Uygur katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye İstatistik Kurumu Coşkun Sabah Darülaceze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title