Haberler

Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'daki huzur evlerinde kalan 650 yaşlıyı yemekte ağırladı.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'daki huzur evlerinde kalan 650 yaşlıyı yemekte ağırladı.

Darülaceze Müdürlüğü tarafından İBB'nin Avcılar'daki Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte konuşan Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, hafta dolayısıyla yaşlılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaşlılığın insan hayatındaki önemine vurgu yapan Doğan, "Bir çok hastalıklar varken, bir çok musibet varken, insanın huzur içinde yaşaması kadar güzel bir şey yok. Ne mutlu sizlere ki bu yaşlara kadar geldiniz ve Türkiye ile dünyada bir çok şeye şahit oldunuz. Sizler birer ulu çınarsınız. Sizlerin deneyimleri bizler için çok önemli. Yaşlılarına önem vermeyen toplumlar, aileler, ülkeler helak olmaya maruz kalırlar. Avrupa'da her ne kadar devlet yaşlılara baksa da onların yaşlılarla ilgilenen gençleri yok. Ama bizim toplumumuz yaşlısına her zaman özenle bakıyor. Devletimiz, belediyemiz yaşlılara çok büyük önem vermeye başladı" diye konuştu.

Doğan, hem dini hem de geleneksel açıdan yaşlıların kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

"Yaşlılık bireyde fiziksel ve ruhsal bir takım değişikliliğe sebep olmakta"

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit de insanın yaşamı boyunca bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi bir çok evreden geçtiğini anlattı.

Bu evrelerin en önemlisinin ve en özelinin yaşlılık dönemi olduğuna dikkati çeken Macit, "Zira yaşlılık bireyde fiziksel ve ruhsal bir takım değişikliliğe sebep olmakta. Dolayısıyla yaşlı bireylerin bu dönemde daha hassa bir tutum sergilemelerine neden olmaktadır. Dünyada olduğu gibi son yıllarda teknolojik ve tıbbi gelişmelere bağlı olarak yaşam süreleri artmaktadır. Bu durum ise yaşlı nüfus artmasına ve dolayısıyla merkezi hükümetlerin önlemler almasını gerektirmektedir. Bu kapsamda devletimizin çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetleri büyük bir ivme kazanmış ve bu alanda yapılan çalışmalarla sosyal refah ve sosyal hizmet alanında büyük kazımlar elde edilmiştir" ifadeleri kullandı.

Macit, İBB olarak artan yaşlı nüfusun problemlerini çözme konusunda her daim yaşlıların yanında yer almanın gayreti içinde olduklarını ve ayrıca toplumda farkındalık oluşturmak için Yaşlılar Haftası'nda bir çok etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

İstanbul İl Mütfü Yardımcısı Gülsefa Uygur ise İBB ile birlikte İstanbul Mütfülüğünün İstanbul'daki yaşlılara hizmet vermek için ekip halinde çalışma yaptıklarını bildirdi. Uygur, Kur'an-ı Kerim'den yaşlılara değinen bazı ayetlerini okuyarak, "Allah yaşlılarımıza rahmetle muamele etmemizi istiyor" dedi

Yemeğe, İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İBB Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, Pendik, Avcılar ve Beykoz İlçe Mütfüleri, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ile Darülaceze'ye destek verenler ve huzur evi sakinleri katıldı.

İBB Türk Sanat Müziği Topluluğun sevilen şarkıları seslendiği mini konserin ardından yemeğe katılan yaşlılara karanfil verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Türkiye Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title