Haberler

Yaşlı ve Kimsesizlerin Sofralarına İftar Servisi

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'nin Kocasinan Kaymakamlığınca, ramazan dolayısıyla kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine yemek servis ediliyor.

Yemekler kaymakamlık görevlileri tarafından iftara yakın bir vakitte, sıcak halde önceden belirlenen evlere dağıtılıyor.

Her gün büyük bir titizlik ve özveriyle hazırlanan yemekler, sefer taslarıyla iftar sofralarına ulaştırılıyor. Her gün ortalama 150 kilometre yol kat eden kaymakamlık görevlileri, ev ev dolaşıp sofralara "bereket" taşıyor. Bir sonraki gün evlerden boş alınan sefer tasları, 4 çeşit yemeğin bulunduğu dolusuyla değiştiriliyor. Bu sayede ihtiyaç sahipleri iftarda "hangi yemeği yapacağım?" kaygısı taşımadan rahat, huzurlu ve zahmetsiz bir şekilde oruç tutuyor.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır devam eden bu hizmetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bakacak kimsesi ve gelir durumu iyi olmayan yaşlılar için başlattıkları bu uygulamanın 2014'den bu yana devam ettiğini ifade eden Candan, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görevli arkadaşlarımız 3 yıldır ramazan aylarının her günü ortalama 150 kilometre yol yaparak sefer taslarıyla 4 kap yemeği yaşlılarımızın kapılarına kadar götürüyor." dedi.

Kimsesiz ve yaşlı vatandaşların bu hizmetten faydalanabildiğini anlatan Candan, hem iftar hem sahur sofraları için yemek taşıdıklarını aktardı.

"53 vatandaşımızın ayağına götürüyoruz"

Bu vatandaşlarla sürekli görüştükleri için artık bir aile gibi iç içe olduklarını ifade eden Candan, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 69 vatandaşımıza iftarlık yemek götürmüştük ama maalesef bu yıl bunlardan 13'ü vefat etti. Bu vatandaşlarla bir aile gibi iç içe olduğumuz için kendi yakınımız, kendi büyüğümüzü kaybetmiş gibi üzülüyoruz. Bu yıl 53 vatandaşımızın ayağına bu hizmeti götürüyoruz. Tabii bu uygulamadan memnun kalıyorlar. Ramazan ayında olduğumuz için belediyeler ve hayır kuruluşları bu tip yardımlarda bulunuyor. Toplu iftar yapabilmek amacıyla açılan yerler mevcut fakat bizim yardım ettiğimiz büyüklerimiz yürümekte güçlük çekip bir yere gidemedikleri için böyle bir uygulama başlattık. Bu insanlara hayatlarının son zamanlarında bir nebze de olsa yardımcı olup, ramazan ayında rahatlıkla oruçlarını tutarak iftarlarını yapabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz."

"Kaymakamımızdan Allah razı olsun"

Kaymakamlığın yardımından faydalanan 76 yaşındaki Mürüvvet İplikçioğlu da "Ramazanda iftarımızdan kışın kömürümüze kadar her şeyimiz geliyor devletimizden, milletimizden, kaymakamımızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Mehmet Kaplan ise ramazanın ilk gününden itibaren bu hizmetten faydalandığını vurgulayarak, "Maddi durumum iyi

değil, hiç gelirim yok, sadece 3 aydan 3 aya yaşlı maaşı alıyorum. Kaymakamlıktan yardım geliyor, bir de komşularım yardım ediyor öyle geçiniyorum. Allah razı olsun sağ olsunlar, Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title