Haberler

Yaşlı Kadını Dolandıran 2 Kişi Yakalandı

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde 72 yaşındaki Menekşe K.'nin telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi tarafından 31 bin 500 lira değerindeki altın ile 13 bin 500 lirası dolandırıldı. Polis, yaklaşık 1 saat sonra 2 şüpheliyi yakalayıp, altın ve paraları yaşlı kadına teslim etti.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. Menekşe K.'yi telefonla arayan bir kişi kendisinin polis olduğunu söyledikten sonra yaşlı kadına, "Banka hesabınızdaki paraları, terör örgütü ele geçirmek üzere. O yüzden hesabınızdaki paraları çekip bize verin. Biz de size sonra teslim edeceğiz" dedi. Buna inanan Menekşe K. de, bankada parasının olmadığını para ve altınlarının evde olduğunu söyledi. Telefondaki kişi de yaşlı kadına, " O zaman iki sivil polis arkadaş göndereceğim. Altın ve paralarınızı fotoğraflarını çekecek" dedi. Menekşe K. kısa bir süre sonra eve gelen 2 kişiden şüphelenince, hazırladığı altın ve paralarını vermekten vazgeçti. Yaşlı kadının  elindeki 31 bin 500 lira değerindeki altın ile 13 bin 500 lirayı parayı zorla alan 2 kişi otomobille hızla uzaklaştı.

Menekşe K. de polise arayıp durumu bildirdi. Yaşlı kadının verdiği eşkal üzerine çalışma başlatan polis, Mobesse kameralarından şüphelilerin kaçtığı otomobille Kileci Mahallesi'nde bulunduğunu tespit etti. Polis, yaptığı operasyonla Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 12 yaşındaki M. T. ile 23 yaşındaki Salih A.'yı gözaltına aldı.

Olaydan yaklaşık 1 saat sonra yakalanan 2 kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Altın ve paralar ise Menekşe K.'ye teslim edildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet GüneşmobilWeb@haberler.com:

çok berbat haber

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title