Haberler

Evleri Yanan Yaşlı Çiftin Hayatlarını Torunları Kurtardı

Güncelleme:

Tokat'ta evlerinden dumanlar yükselen yaşlı çifti, üst katlarında oturan torunları kapıyı kırarak kurtardı. Dedesini kurtaran genç kız, yanan evin önünde dedesine sarılarak gözyaşı döktü.

Tokatın Erbaa ilçesinde alt katlarında bulunan daireden dumanların yükseldiğini fark eden 15 yaşındaki Eylem ile kardeşi 13 yaşındaki Celal Maden, evin kapısını kırarak büyükbaba ve büyükannesini kurtardı.

KAPIYI KIRARAK İÇERİYE GİRDİLER

Yangın, Osman Gazi Mahallesi Reis Mehmet Ulusoy Caddesi Ülker Sokak'ta bulunan 75 yaşındaki Celal Maden'e ait iki katlı evde çıktı. Yangın çıkan evin üst katında anneleri Pınar Maden ile birlikte bulunan Eylem ile Celal Maden kardeşler, alt kattan dumanların yükseldiğini fark etti. Hemen aşağı kata inerek büyükbabaları Celal Maden ve büyükanneleri 68 yaşındaki Fatma Maden'i uyandırmak için kapıyı çaldı. Açılmayınca 2 kardeş tahta kapıyı kırıp içeri girdi. Evde uyumakta olan büyükbabaları ve büyükannelerini uyandıran kardeşler, dışarı çıkmalarını sağladı.

''ELEKTRİKLİ BATTANİYE AÇIK KALMIŞ OLABİLİR''

İhbar üzerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Evde hasar meydana geldi. Oturma odasında elektrikli battaniyeden çıktığı tahmin edilen yangın sonrası Eylem Maden evin önünde büyükbabası Celal Maden'e sarılarak gözyaşı döktü. Eylem Maden, yangını fark ettikten sonra kapıyı kırarak eve girdiklerini ifade ederek, "Elektrikli battaniye açık kalmış olabilir. Kapı da kilitliydi zorla açtık. Biz fark ettik yangını. Koşarak indik, kapıyı kırarak açtık ve dedemleri dışarı çıkarttık." dedi. Hasara neden olan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ulusoy 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title