Haberler

Yaşlı Adamın Tek Göz Odada Yaşam Savaşı

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Gökomuz köyünde kimsesi olmayan yatalak hasta Ali Çoban’ın (83) durumu yürekleri burkuyor.

Yaklaşık 1 hafta önce tedavi için getirildiği Tosya Devlet Hastanesi'nden ambulansla Kastamonu’ya sevk edilen yaşlı adam, huzurevinde yer olmadığı için köyüne geri gönderildi. Köyde yaşayan yaşlı adamın komşuları devletten yaşlı adam için bir an önce tıbbi yardım istiyor. Gökomuz Köyü Muhtarı Cevat Yamak yaklaşık 30-40 kişinin yaşadığı ve Tosya merkeze 25 kilometre mesafede bulunan köylerinde yaşanan bu insanlık dramına dikkat çekerek yetkililerden yardım istedi.

1 HAFTA ÖNCE DURUMU AĞIRLAŞTI

Edinilen bilgiye göre, Ali Çoban’ın önceki hafta durumunun ağırlaşması üzerine, köy sakinleri Tosya Kaymakamlığı’na ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla köye gelen sağlık ekipleri hastayı önce Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahale sonrası Kastamonu’ya sevk edilen Ali Çoban bakımı için huzurevine yatırılmak istendi. Fakat huzurevinde yer olmadığı için felçli olan Ali Çoban köyüne geri gönderildi. Kimsesi olmayan ve birkaç köylünün baktığı felçli Ali Çoban yardım eli bekliyor.

Şu anda halen Gökomuz köyünde metruk evde yaşam mücadelesi veren Ali Çoban’a köyde bulunan 78 yaşındaki arkadaşı Ahmet Arslan bakıyor. Arslan, "Burada bir insanlık dramı yaşanıyor şu kış günlerinde geceleri -15 derece olan köyde kapısı, penceresi olmayan bir durumda olan bu evde hastaya bakmaya çalışıyoruz. Hasta Ali Çoban’ın hastalığından dolayı son 1 aydır durumu kötüye gidiyor, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bundan sonra özel bir bakıma ihtiyacı var" dedi.

Komşuları, Ali Çoban’ın son zamanlarda özellikle geceleri inleyip ağlayarak “Yardım edin ben ölüyorum” diye bağırdığını söyledi. Komşuları, Ali Çoban’ın ancak sesini duydukları zaman yemek getirdiklerini ve ayağa kalkamadığı için tuvalet sorunu yaşadığını söyleyerek, yaşlı adama bir an önce tıbbi yardımda bulunulması gerektiğini ifade ettiler.Köy sakinleri yetkililere seslenerek, bakıma muhtaç olan felçli Ali Çoban’ın huzurevine kaldırılmasını talep ettiler. Yaşlı adam şimdi yetkililerden gelecek yardımı bekliyor. 

SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title