Haberler

Yaşları Küçük, Ufukları Büyük Minikler

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren özel bir okul, gelecek nesilleri çevre konusunda bilinçlendirmek maksadıyla atık pil toplama kampanyası başlattı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren özel bir okul, gelecek nesilleri çevre konusunda bilinçlendirmek maksadıyla atık pil toplama kampanyası başlattı.

5 ayda 10 bini aşkın atık pil toplayan Özel Bahar'ın minikleri ilçede anlamlı bir etkinliğe imza atarak büyüklere örnek oldu.

Okulun başlattığı atık pil toplama kampanyasına öğrencilerin yanı sıra veliler de tam destek verdi.

Kampanyaya küçücük elleriyle kocaman bir destek veren öğrenciler okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından el üstünde tutulurken arkadaşları tarafından da alkışlarla karşılanıyor.

Okulun en fazla pil toplayan öğrencisi unvanlı Hüma Cengiz isimli öğrenci, "Çevre bizim geleceğimiz. Çevreden taviz yok" dedi.

İlçede elektronik eşya satıcısı Hüma Cengiz'in babası Halil Cengiz (46), "Kızım atık pil toplama kampanyasında annesi ile beni de durdurmuyor. Biz de onunla birlikte cadde ve sokaklarda atık pil topluyoruz. Hatta işim gereği bazen kızımın arkadaşları işyerime gelerek benden atık pil istiyorlar. Bizler de veliler olarak atık pil toplama kampanyasına tam destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

BÜYÜKLERE ÖRNEK OLACAK KAMPANYA

Anlamlı kampanya sayesinde öğrencilerin atık pillerin bilinçsizce çevreye atılmasının doğaya verdiği zararları öğrenip önlem almasından mutluluk duyduklarını ifade eden Tekiş, "Yarının büyükleri öğrencilerimizin çevre dostu birer birey olarak yetişmesi bizi mutlu ederken gelecek adına da umutlandırıyor. Eğitimciler olarak biz öğrencilerimizi çok yönlü yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Onların sadece akademik eğitim değil de çevreye duyarlı, okuyan, araştıran birer bireyler olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de çok büyük bir gayret sarf ediyoruz" dedi.

Kampanyanın Haziran ayına kadar devam edeceğine vurgu yapan Tekiş, "9 Haziran Dünya Çevre Günü'nde öğrencilerimiz tarafından toplanan atık pilleri yetkililere teslim edeceğiz. Şu ana kadar kampanyamıza katılım fevkalade güzel. Öğretmen arkadaşlarımız hangi öğrencimizin ne kadar pil topladığını not tutuyor. En fazla pil toplayan öğrencimizi ödüllendireceğiz. Daha temiz ve yaşanabilir bir Simav için bundan sonra da düzenlenecek bu tür etkinliklere okul olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Cengiz Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title