Haberler

Yaşıtları Parkta Onlar Bayram Harçlığı İçin Mezarlıkta

Güncelleme:

Zonguldak'ta, harçlıklarını çıkarmak isteyen çocuklar bayram öncesi mezarlıklarda ot kesiyor, su taşıyor.

Zonguldak'ta, harçlıklarını çıkarmak isteyen çocuklar bayram öncesi mezarlıklarda ot kesiyor, su taşıyor. Minik elleriyle alınlarının terini silen çocuklar, topladıkları paraları ya bayram harçlığı yapıyor ya da okula saklıyor.

Zonguldak'ta, arefe ve bayramın 1. günü mezarlıklar dolarken minik çocuklar harçlıklarını çıkarmanın peşinde koşuyor. Kalabalığı fırsat bilen çocuklar kavurucu sıcağa rağmen su taşıyor, otları temizliyor, boş tabut taşıyor. Vatandaşlar ise tüm bu hizmetlerin karşılığında miniklere gönüllerinden kopan harçlığı veriyor. Sabahın ilk ışıkları ile mezarlığa gelerek harçlığını çıkartmak için eline kazma kürek alan 10 yaşındaki Bişri Kahraman, "Mezarlara su döküyorum. Paramı kazanıyorum. Para kazanmak çok kolay değil. Kazandığım parayı harçlık yapıyorum. Terleyince de su alıyorum" dedi.

11 yaşındaki Kutay Ünlü ise, "Su döküyoruz para kazanıyoruz. İnsanlar bize para veriyor. Çalışmak çok zor. Parayı okulum için biriktiriyorum" diye konuştu.

"OKUL HARÇLIĞIMI ÇIKARMAYA GELDİM"

Su şişesini sırtında taşıyarak harçlığını çıkartmaya çalışan Seyit ise, "Ben buraya okul harçlığımı çıkarmaya geldim. Mezarlığın yoğun olduğunu düşününce koşup geldim. Su döküp, otları temizliyorum. 5-10 lira arasında harçlık veriyorlar" diye konuştu.

GÖRENLERİ DUYGULANDIRIYORLAR

Bazı çocuklar da harçlıklarını boş tabutları taşıyarak çıkarıyor. Mezarlığa dua etmeye gelen vatandaşlar da çocuklara yakın ilgi gösteriyor. Bazı vatandaşlar hiçbir iş yaptırmasalar bile çocuklara harçlık vermeyi ihmal etmiyor. Bayramın ilk günü yaşıtlarının aksine harçlık çıkartmak için güneşin altında yorulan çocuklar görenleri duygulandırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DOKTORR:

Ben burda çocuk göremedim.Sadece,çalışan bir delikanlı görünüyor.Çocuk mu?

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title