Haberler

Yasin Börü Davası' Ankara'da Görülmeye Başlandı

'Yasin Börü davası' Ankara'da görülmeye başlandı DİYARBAKIR'da Kobani'ye destek için geçen yıl 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen sokak gösterilerinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesi Yasin Börü ile 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili dava Ankara'da görülmeye başlandı.

'Yasin Börü davası' Ankara'da görülmeye başlandı

DİYARBAKIR'da Kobani'ye destek için geçen yıl 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen sokak gösterilerinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesi Yasin Börü ile 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili dava Ankara'da görülmeye başlandı. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan dava için öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ile Ahmet Hüseyin Dakak'ın yakınlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları sabah saatlerinde Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Dava dosyası, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakledilmesi talebinin Yargıtay tarafından onaylanmasıyla, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Davada 26'sı tutuklu, 34 sanık bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title