Haberler

Yasin Börü Davası

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Yasin Börü davasına ilişkin, "6-7 Ekim olaylarında ölüme ve öldürmeye teşvik eden azmettiricilerin de yargılanması gerektiğine inanıyoruz.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Yasin Börü davasına ilişkin, "6-7 Ekim olaylarında ölüme ve öldürmeye teşvik eden azmettiricilerin de yargılanması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Gündoğdu, Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek ertelenen davanın ardından Ankara Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Söz konusu davayı "masumiyetin davası", "medeniyetin, medeniyet karşıtlarıyla mücadelesi içerisinde bir dava" olarak gördüğünü belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

"Yasin Börü ve arkadaşlarına adalet istiyoruz. Davanın sadece içeride ifade verenlerle sınırlı kalmaması gerektiği beklentisi kamuoyunda olduğu gibi benim de yürekten inandığım bir beklentidir. 6-7 Ekim olaylarında ölüme ve öldürmeye teşvik eden azmettiricilerin de yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Yasin Börü davası Türkler ve Kürtlerin bin yıllık kardeşliğinin davasıdır. Yasin ve arkadaşları bizim çocuğumuzdur, ümmetin çocuğudur. İsteğimiz, ümidimiz, adaletin tecelli etmesi."

Avukatların görüşleri

Şikayetçi ailelerin avukatlarından Murat Sadak da ilk günden beri hakikatin ve gerçeğin ortaya çıkarılması için çalıştıklarını ifade ederek, "Mahkemenin adil olmadığını görüyoruz. Bunu ilk duruşmadan itibaren müşahede ettik. Dava sürecinde savunması alınmayan sanıkların tahliyesine karar verdikten sonra bu hukuk dışılık ve hatta keyfilik diyeceğimiz durum bugüne kadar devam etti." dedi.

Avukat Necip Kibar, "Türkiye'de yaşayan 79 milyona mal olan bu davayı herkesin canlı izleyebilmesine müsaade etmeyen kararın kaldırılması için mahkemeden talepte bulunduk. Bu dava 79 milyonun yakinen takip ettiği bir davadır, ümmetin davasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title